Ogromni protesti igrača Sarajeva u Mostaru nakon penala za Zrinjski

Plemići poveli

Ogromni protesti igrača Sarajeva u Mostaru nakon penala za Zrinjski

Midhat Šljivak

Zrinjski i Sarajevo u Mostaru igraju veliki derbi 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Domaći su u 38. minuti stigli do vodstva, a pogodak je postigao Miloš Filipović sa 11 metara i domaći tim je poveo sa 1:0.

Andrej Đokanović je u kaznenom prostoru srušio Juranovića. Jelić je uz malo nećkanja pokazao na bijelu tačku, a Filipović pogađa mrežu Kovačevića za 1:0.

Uzaludni su bili protesti igrača Sarajeva. Dupovac i Adukor su dobili žute kartone zbog protesta, ali promjene odluke nije bilo.

Prethodno su 27. minuti meča gosti su žestoko protestvovali prema sudiji Frani Jeliću iz Širokog Brijega.

Krste Velkoski je lukavo izveo prekid. Uposlio je Mirka Oremuša koji je pokušao da prođe Varvodića koji ga ruši, ali se sudija nije oglasio.

Oglasi

Protestvovali su gosti zbog ove odluke. Tražili su penal, no nisu ga dobili i utakmica je nastavljena.

Zrinjski i Sarajevo su ove sezone igrali dva puta u prvenstvu i jednom u Kupu Bosne i Hercegovine, a Bordo tim ima dvije pobjede.

U prvom dijelu sezone Sarajevo je u Mostaru slavio sa 3:2, dok su Plemići na Koševu prije nešto više od mjesec dana slavili sa 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Četiri dana kasnije u Kupu BIH Sarajevo je odigralo bolje i slavilo je sa 1:0, a na kraju je tim sa Koševa uspio da se plasira u finale gdje će igrati protiv Borca.

Nema dileme da će nas u Mostaru do kraja čeka veoma zanimljiva utakmica i vidjet ćemo ko će na kraju izaći kao pobjednik.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Odluka 100% ispravna! Sudija sve pohvale..
21 59
Zaccheroni
E o ovom Semsudin Hasic prica al eto...samo vi sutite
40 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti