S Anfielda pravo na kauč i praćenje dva saigrača na suprotnim stranama u velikom spektaklu

Finale Afričkog kupa nacija

S Anfielda pravo na kauč i praćenje dva saigrača na suprotnim stranama u velikom spektaklu

E. Ganibegović

Fudbalski događaj dana danas je svakako finale Afričkog kupa nacija u kojem se sastaju Senegal i Egipat.

Posebna će to utakmica biti i za navijače i igrače Liverpoola, s obzirom da će se na suprotnim stranama u ovom finalu naći dva igrača Redsa.

Senegalce će predvoditi Sadio Mane, dok će Mohamed Salah pokušati trofej ponijeti u Egipat.

Liverpool danas od 13 sati igra utakmicu 1/16 finala engleskog FA Cupa protiv Cardiffa i nema dileme da će nakon ove utakmice večeras svi pratiti dešavanja na Stade d'Olembeu.

Onaj koji jedva čeka kraj ove utakmice sigurno je Jurgen Klopp, kojem će se u ekipu napokon vratiti dva najbolja igrača.

Senegal je u grupnoj fazi završio prvi s pet bodova i sa samo jednim postignutim golom. Slavili su minimalno protiv Zimbabvea i odigrali bez golova protiv Gvineje i Malavija. 

Oglasi

U osmini finala su s 2:0 savladana Zelenortska Ostrva, a u četvrtfinalu primili su prvi gol, no s 3:1 izbacili Ekvatorsku Gvineju, a istim rezultatom je u polufinalu poražena i Burkina Faso.

Egipat je nešto teže stigao do finala. U grupi su poraženi od Nigerije, a savladali su Sudan i Gvineju Bisau i s druge pozicije prošlo dalje. 

Osmina finala zaključena je pobjedom nad Obalom Slonovače poslije penala (0:0), da bi u narednoj rundi nakon produžetaka s 2:1 izbacili Maroko Vahida Halilhodžića.

U polufinalu su bili bolji od domaćina Kameruna također poslije izvođenja jedanaesteraca, a koji je sinoć upravo nakon penala slavio protiv Burkine Faso i osvojio treće mjesto.

Utakmica između Senegala i Egipta na rasporedu je večeras od 20 sati.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hasni
Dobija egipat
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti