Velež i Sarajevo se bore za trofej: Šta slijedi ako ne bude pobjednika nakon 90 minuta?

Igra se samo jedan meč

Velež i Sarajevo se bore za trofej: Šta slijedi ako ne bude pobjednika nakon 90 minuta?

A. Čaušević

FS BiH je od prošle sezone uveo pravilo da se u finalu Kupa BiH igra samo jedan meč. 

Ovosezonsko finale igra se na stadionu Bilino polje, a snage će odmjeriti Velež i Sarajevo. Ulog je ogroman pošto će pobjednik osim trofeja izboriti i izlazak na euroscenu.

I dok se širom svijeta u finalu u slučaju da nakon 90 minuta ne bude pobjednika igraju produžeci takva situacija nije u Kupu BiH.

Naime, ukoliko regularni dio bude završen neriješenim rezultatom odmah će se pristupiti izvođenju penala te nećemo gledati dodatnih pola sata.

Interesantno da je prvo finale sa jednom utakmicom okončano je penalima. Prošle sezone u Trening kampu u Zenici Sarajevo je pobijedilo Borac poslije boljeg izvođenja penala.

Susret koji počinje u 19 sati će suditi najbolji bh. sudija Irfan Peljto. Asistirat će mu Senad Ibrišimbeogvić i Arnel Novalić. Četvrti sudija je Miloš Gigović, a dodatni arbitri pored golova će biti Ermin Sivac i Mirza Kazlagić.

Inače, Sarajevo ima status domaćina i igrat će u bordo dresovima, dok će Velež nastupiti u gostujućoj garnituri, odnosno u bijeloj varijanti.

Kao što je poznato od ranije pobjednik će automatski igrati u drugom pretkolu Konferencijske lige, a plasman u tu rundu donosi automatski 450.000 eura. Za bh. standarde je to ogroman novac.

Osim što će imati zagarantovan novac od UEFA, pobjednik će dobiti "simoblični" iznos od 30.000 KM od Saveza, dok će poraženom pripasti 20.000 KM.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Uzima torpedo jbg dao im prosle godine dace i ove
2 9
user1644068495
Let's go Saraj'vo ?☝️!
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti