Sergej Barbarez na dan velikog finala objavio fotografiju i oduševio navijače Veleža

"Kako je počelo"

Sergej Barbarez na dan velikog finala objavio fotografiju i oduševio navijače Veleža

E. Ganibegović

Večeras se od 19 sati igra veliko finale Kupa Bosne i Hercegovine, a na stadionu Bilino polje snage će odmjeriti Sarajevo i Velež.

Veliki navijač Veleža bit će i njihov izdanak koji je kasnije postao cijenjeno ime u evropskom, a naročito njemačkom fudbalu te legenda fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez.

Popularni Barba je na dan ove, za Velež velike utakmice, objavio fotografiju u dresu voljenog kluba dok je bio omladinac i evocirao uspomene iz nekih davnih vremena uz hashtag "#kakojepočelo".

Podsjetimo, Barbarez je nakon omladinskih selekcija karijeru i započeo u Veležu u kojem je igrao sve do 1992. godine kada odlazi u Hannover. Cijelu karijeru nakon toga proveo je u Njemačkoj igrajući još za Union Berlin, Hansu Rostock, Borussiju Dortmund, HSV i Bayer Leverkusen u kojem je 2008. rekao posljednje zbogom.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Barbarez s Veležom nije osvojio nijedan trofej, ali će sigurno biti presretan ako to Velež napravi večeras i tako osvoji svoj prvi naslov u poslijeratnoj historiji.

Osim što će ova utakmica biti bitka za trofej, bit će to i utakmica za izlazak na evropsku scenu, tačnije u drugo pretkolo UEFA Konferencijske lige, s obzirom na to da nijedan od ova dva tima kroz Premijer ligu nije izborio učešće u Evropi. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
Barba, kad te smijemo ocekivati u savezu aBd...
11 0
Arnel925
Navijač sam Sarajeva ali u kakvoj smo mi krizi ako nas sad Velež ne uzme neće nikad. Pa mi smo najkritičnije ekipa FKS zadnji 30 godina mislim. Ne znaju da povežu a ne nesta drugo. Najbolje bi bilo za nas fudbal da Velež ide u Evropu. Ove sezone smo sramota od ekipe.
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi