Finale Kupa kralja na Vicente Calderonu

Barcelona i Sevilla u borbi za trofej

Finale Kupa kralja na Vicente Calderonu

Endin Čaušević
Teme:

Fudbaleri Barcelone i Seville 22. maja igraju finale Kupa kralja.

Iako su iz katalonske ekipe tražili da se finalna utakmica igra na Santiago Bernabeu, čelnici Real Madrida to nisu dozvolili jer je za 22. maj zakazan koncert Brucea Springsteena.

Fudbalski savez Španije danas je objavio da će se finale Kupa kralja između Barcelone i Seville igrati na stadionu Atletico Madrida, Vicente Calderonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čelnici Atletico Madrida nisu bili za ovu opciju, ali su na kraju odlučili pristati na ovo jer žele pokazati kraljevskom klubu da im ne smeta što njihovi rivali slave titulu Kupa kralja na njihovom stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi