Finale Kupa TK-a odgođeno zbog svlačionice: "Nismo pristali na diskriminaciju"

Ništa od susreta Mladosti i Budućnosti

Finale Kupa TK-a odgođeno zbog svlačionice: "Nismo pristali na diskriminaciju"

Fudbaleri Mladosti iz Kikača i Budućnosti iz Banovića trebali su danas odigrati finalni meč Kupa Tuzlanskog kantona, ali isti je odgođen zbog problema sa svlačionicama.

Naime, susret je trebao biti odigran na stadionu Tuzla Cityja, a prije nego što su fudbaleri ove ekipe stigli na trening samo se ekipa Budućnosti uspjela presvući u njihovoj svlačionici.

Dakle, fudbaleri Mladosti su poslani da se presvuku u svlačionici koja je inače rezervisana za juniorsku ekipu i koja nije baš u najboljem stanju, pa su oni odbili to da urade i meč je odgođen.

Predsjednik ekipe Mladosti iz Kikača Senad Mujkanović poručio je da je u pitanju propust organizatora, odnosno Saveza Tuzlanskog kantona.

"Mi smo dobili informaciju da će se ova utakmica odigrati u Simin Hanu na stadionu gdje gazduje ekipa Tuzla Cityja. Mislili smo da će se tu odigrati utakmica, ali kada smo došli vidjeli smo da nije bio ujednačen tretman za obje ekipe od strane Saveza. Oni nisu odradili posao kako treba. Kada smo mi došli, u jednoj svlačionici su bili fudbaleri Budućnosti koji su danas trebali igrati protiv nas, a u drugoj su bili igrači Tuzla Cityja. Nama su ponudili svlačionicu u kojoj se raspremaju juniori, a ona neispunjava uslove koje treba ispunjavati svlačionica za odigravanje jedne ovakve utakmice", rekao je Mujkanović u izjavi za SportSport.ba i dodao:

"Mi nismo pristali da se pravi diskriminacija nad nama jer smo prolili dosta znoja i krvi kako bi došli do finala kupa Kantona. Htjeli smo ujednačen tretman. Ovo je propust organizatora, mi nismo pristali na to. Kada se stvore ujednačeni uslovi, mi ćemo pristati odigrati ovu utakmicu, a ona je sada odgođena".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti