Kapiten pod emocijama, a junak finala poručuje da nije kraj
FOTO: EPA

Reakcija fudbalera Citya

Kapiten pod emocijama, a junak finala poručuje da nije kraj

H. Zilić

Manchester City slavi prvi naslov u Ligi prvaka u klupskoj histpriji. Sretan im je bio Istanbul i stadion Ataturk.

U velikom finalu bili su bolji od Intera rezultatom 1:0.

Gol odluke postigao je Rodri u 68. minuti i tako postao junak Građana, a po završetku finala proglašen je i za igrača utakmice.

Trofej za najbolji tim na kraju je podigao kapiten Ilkay Gundogan koji je dao i komentar utakmice.

"Bilo je teško za oba tima. Nismo bili najbolji u prvom poluvremenu. Puno smo komoplikovali", rekao je Gundogan i nastavio:

"Znali smo da moramo bolje u drugom poluvremenu. Vjerovatno su šanse na utakmici bile 50-50. Ali na kraju mislim da smo zasluženo slavili. Ne mogu opisati riječi sreće i zadovoljstva, nevjerovatne emocije."

Oglasi

Vrlo optimističnu izjavu dao je junak Rodri koji već najavljuje narednu sezonu.

"Nisam bio dobar u prvom poluvremenu. Finale je upravo ovakva utakmica. Ne možete očekivati da ćete uvijek igrati dobro. Emocije i živci su tu", bile su riječi Rodrija koji je nastavio:

"Ovo je poput najljepšeg sna. Mislim da nije kraj i da isto možemo ponoviti naredne sezone. Zaslužili smo da slavimo. Ovo je za sve igrače koji su učinili klub velikim."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester City je 2021. godine izgubio finale od Chelseaja, ali protiv Intera su uspjeli doći do kraja.

Tako je nakon godina dominacije u Engleskoj bogati City stigao i na krov Evrope.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi