Plavi poveli, pa izgubili

Finiš koban za Željeničar, veliki preokret Zrinjskog

Edmir Škorić

Željezničar je u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine poražen od Zrinjskog s 2:1 iako je vodio 1:0 do 85. minute.

Plavi su vodili 1:0, činilo se da će slaviti, ali su se raspali u posljednjih pet minuta, pa su primili dva gola.

Prvi su na meču zaprijetili domaći, ali je Laštro je u sedmoj minuti slabo šutirao glavom nakon ubačaja Zakarića iz kornera. Željo se u drugom dijelu prvog poluvremena oslobodio incijative domaćih, te zaigrao puno bolje.

Peko je u 28. minuti glavom pucao preko gola, a onda je Željo poveo u 33. minuti. Tiago je postigao pogodak, ponovo je bio junak Plavih u derbiju, nakon što je presudio i bordo timu na Grbavici.

Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao, mada je Stojkić imao jednu lijepu šansu za domaće. 

Mogao je Kokot riješiti pobjednika u 49. minuti, ali je Kokot s metar promašio prazan gol nakon ubačaja Đelmića s desne strane. Zatim je Tiago imao odličnu priliku u 50. minuti, ali je Karačić sjajno odbranio.

Filipović prijeti u 54. iz indirektnog udarca, ali šalje loptu preko gola Antolovića. U 60. minuti Todorović gađa iz slobodnjaka, ali Antolović je siguran. Đelmić u 66. minuti vuče kontru, dobro puca, ali neprecizno. Antolović sjajno brani pokušaj Laštre u 80. minuti.

Stisnuo je Zrinjski u posljednjih 10 minuta, Graovac, Petrak i Filipović su prijetili, ali se Željo branio, te čuvao gol prednosti, da bi u 85. minuti Mladenović dobio drugi žuti karton. S igračem više je Zrinjski brzo stigao do izjednačenja, Todorović je bio precizan za 1:1.

Utakmica je produžena za pet minuta i u samom finišu je Filipović postigao majstorski pogodak za veliko slavlje Zrinjskog.

Zrinjski - Željezničar 2:1 (Todorović 86, Filipović 95/ Tiago 33)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Karačić, Peko, Graovac, Radulović, Žeravica, Šćepanović, Stojkić, Mešanović, Petrak, Laštro, Zakarić. 

Željezničar: Antolović, Kosorić, Memija, Blagojević, Đelmić, Mladenović, Hadžiahmetović, Beganović, Bogdanović, Tiago, Kokot.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.