Debi u Ligi nacija: Mladi sudija dijeli pravdu na meču Finska - Bosna i Hercegovina
Foto: Scottish FA

Škotski sudija

Debi u Ligi nacija: Mladi sudija dijeli pravdu na meču Finska - Bosna i Hercegovina

E. Ganibegović

Treće izdanje Lige nacija fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine započinje sutra utakmicom u Helsinkiju protiv Finske.

UEFA je za ovu utakmicu povjerenje dala 31-godišnjem škotskom sucu Nicholasu Walshu (poznatiji kao Nick), a pomagat će mu sunarodnjaci Calum Spence i Ross Macleod. Colin Steven, također Škot, bi će četvrti sudija, a glavni u VAR sobi bit će Austrijanac Jarred Gavan Gillet, dok će mu pomagati Englez Nick Hopton. 

Što se tiče Walsha, radi se o mladom sudiji kojem će sutrašnja utakmica biti debi u Ligi nacija. Generalno gledano, nema baš mnogo iskustva na međunarodnoj sceni i nijednom nije sudio niti Finskoj niti Bosni i Hercegovini.

Ove sezone je sudio ukupno 41 meč i podijelio 160 žutih kartona uz 15 crvenih, od čega deset direktnih. Dosudio je i 11 penala.

Na prethodnoj reprezentativnoj pauzi dobio je priliku da sudi prijateljski meč Irske i Belgije (2:2), a za izdvojiti ove sezone su još mečevi Union Berlin - Maccabi Haifa i CSKA Sofia - Roma u Konferencijskoj ligi.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U škotskoj Premier ligi Walsh sudi od 2016. godine.

Utakmica Finska - Bosna i Hercegovina igra se sutra s početkom od 18 sati prema centralnoevropskom vremenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi