Dan iz najgore noćne more za Dansku: Eriksen jedva ostao živ, Finska pobijedila u Kopenhagenu

Parken stadion ne pamti veći haos

Dan iz najgore noćne more za Dansku: Eriksen jedva ostao živ, Finska pobijedila u Kopenhagenu

E. Čaušević

Reprezentacija Finske večeras je u Kopenhagenu sa 1:0 pobijedila selekciju Danske u meču prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Utakmica na Parken stadionu bila je u sjeni Christiana Eriksena koji se u finišu prvog dijela srušio na teren, te su ga ljekari oživljavali i na svu sreću na kraju su uspjeli da ga vrate u život.

No, krenimo redom. Danska je krenula veoma ofanzivno od prve minute, te su zaprijetili već u sedmoj minuti kada je Wind pokušao, ali je golman Finske odlično reagovao.

Novu šansu Danci su imali desetak minuta kasnije. Ovaj put sjajno je šutirao Hojbjerg, ali Hradecky još jednom fantastično brani. Samo četiri minute kasnije pokušao je Eriksen, no golman Finske je ponovo siguran.

U 26. minuti golu Danske prijeti i Braithwaite koji je imao sjajnu priliku za gol, no ostalo je 0:0. I kada su svi očekivali kraj meča gledali smo pravu dramu na stadionu u Kopenhagenu.

Naime, Eriksen se srušio na teren i bilo je jasno da nešto nije u redu. Saigrači su tražili ljekarsku pomoć, a Kjaer mu je izvadio jezik iz usta i okrenuo ga je u pravila položaj.

Oglasi

Sva drama trajala je desetak minuta, ljekari su oživljavali Eriksena i svi su čekali šta će se desiti. Na svu sreću Eriksen se probudio i bio je svjestan kada je na nosilima napustio stadion.

Utakmica je prekinuta, a Eriksen je prebačen u bolnicu. Ubrzo nakon toga stigle su informacije da je Eriksen stabilno i da je van životne opasnosti. Nakon toga igrači oba tima odlučili su da se utakmica nastavi.

Danci su i u drugom poluvremenu krenuli veoma ofanzivno. Međutim, Finci su ih kaznili za sve promašaje.

Naime, u 60. minuti utakmice novi hladan tuš na Parkenu kada je Finska povela sa 1:0. Nakon sjajnog centaršuta s lijeve strane najviši u kaznenom prostoru domaćih bio je Pohjanpalo koji glavom pogađa za 1:0, te nije slavio gol iz poštovanja prema Eriksenu.

Danska je do poravnanja mogla u 73. minuti nakon što je sudija svirao penal za domaći tim. Odgovornost je preuzeo Hojbjerg, ali je Hradecky odlično pročitao njegovu namjeru i odbranio je udarac.

Novu priliku domaći su imali deset minuta kasnije. Ovaj put u šansi je bio Olsen, ali ponovo nije bilo gola.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Finska je do kraja utakmice uspjela da sačuva svoju mrežu i napravi veliko iznenađenje osvajanjem tri boda protiv Danske.

U ovoj grupi nalaze se još Belgija i Rusija koji trenutno igraju svoju utakmicu u St. Peterburgu.

Top Komentari

Samo_nebo_je_granica
Svi na stadionu bi potpisali poraz samo da on prezivi, tako da.je rezultat ovdje apsolutno u drugom planu...
21 0
user1592768823
Samo nek je on dobro al je supacki rezultat
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi