Prvijencem Juventusu donio veliku pobjedu - Stara dama povela, pa bunkerom sačuvala prednost

Fiorentina je imala preko 20 udaraca

Prvijencem Juventusu donio veliku pobjedu - Stara dama povela, pa bunkerom sačuvala prednost

Edmir Škorić

Kako se moglo i očekivati, Juventus je imao jako teško gostovanje u Firenci kod mrskog rivala Fiorentine, ali je nekim čudom uspio da ostvari pobjedu (1:0).

Juve je u 11. kolu imao pakleno gostovanje i zaista je t ako i bilo. Fiorentina je imala preko 20 udraca prema golu Juventusa, sve vrijeme se igralo pred golom Stare dame, ali italijanski fudbal je takav da tim koji povede automatski prepušta igru svom rivalu.

Tako je Juventus poveo sa 1:0 u 10. minuti golom Fabija Mirettija na asistenciju Kostića, te se nakon toga bunkerisao i na sve načine branio stečenu prednost. Mirettiju je ovo bio prvi pogodak u dresu Juventusa čiji je član osam godina, a od 2022. godine je član seniorske ekipe.

Redali su se napadi Fiorentine, sijevalo je sa svih strana, tukli su domaći sa distanci, ali nisu uspjeli da stvore onu pravu, stopostotnu šansu koja bi im na kraju mogla donijeti i željeni pogodak.

Iskusna ekipa kao što je Juventus znala je da odoli svim napadima Viola, svjesna da može u bilo kojem trenutku iz polukontre ili kontre da završi posao.

Oglasi

Ipak, mreže se više nisu ni tresle, što naravno odgovara gostiima iz Torina, koji slave veliku pobjedu, četvrtu uzastopnu i to u jako teškom rasporedu jer su igrali i protiv Milana i Torina...

Juventus se primakao vodećem Interu ponovo na dva boda, ali je trećeplasiranom Milanu odmakao na četiri boda.

U narednom kolu Stara dama dočekuje Cagliari i to bi mogao da bude mnogo lakši zadatak za Torineze, dok će Fiorentina pokušati protiv Bologne da prekine negativnu seriju od tri poraza.

U ponedjeljak će se odigrati preostala dva meča 11. kola. Prvo će Frosinone ugostiti Empoli od 18:30 sati, a Torino Sassuolo od 20:45 sati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo kolo obilježio je i veliki kiks Milana na San Siru gdje je Udinese sinoć slavio sa 1:0, ali i velika pobjeda Rome koja je danas sa 2:1 savladala Lecce iako je gubila do 90. minute na Olimpicu.

Inter je još jučer dobio Atalantu u gostima sa 2:1, Bologna u petak bolja od Lazija sa 1:0, a Napoli u Salernu slavio sa 2:0. Važnu pobjedu je ostvario Cagliari protiv Genoe (2:1), te Monza u Veroni (3:1).

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi