Fiorentina neporažena u Napoliju

Serija A, 20. kolo

Fiorentina neporažena u Napoliju

Edmir Škorić

Mršavim remijem bez golova Napoli i Fiorentina najavili su 20. kolo italijanske Serije A.

Tako je Fiorentina prekinula Napolijev domaći niz od pet pobjeda. No, ono što Napolitance može radovati je podatak da ponovo nisu primili gol pred svojim navijačima.

Nakon pobjede nad Juventusom 3:0, malo ko je očekivao da će Fiorentina otići s ponekim bodom kući, još kad se znalo da treneru Siniši Mihajloviću na raspolaganju nisu bili Juan Manuel Vargas, Vlada Avramov, Cesare Natali, Alessio Cerci, Stevan Jovetić i iskusni golman Sebastian Frey.

Kod domaćih je Jose Sosa zaigrao umjesto suspendiranog Mareka Hamšika. Ovaj put Napoliju nije pomogao niti čudotvorni Edinson Cavani.

Imali su gosti dobrih prilika, posebno treba istaknuti volej-udarac Marca Donadela, te Gilardinov pokušaj nakon ubačaja Santane. Tešku povredu kod domaćih zadobio je Gianluca Grava u 27. minuti. Sumnja se da je riječ o napuknuću koljena.

Napoli sada ima 37 bodova, tri manje od vodećeg Milana, dok je Fiorentina na desetom mjestu sa 24 osvojena boda.


Serija A, 20. kolo:
Napoli - Fiorentina 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.