Fiorentina potvrdila dolazak fudbalera Evertona, čeka se još Pjaca

Mirallas u Seriji A

Fiorentina potvrdila dolazak fudbalera Evertona, čeka se još Pjaca

Fiorentina će u novu sezonu Serije A ući odlično pokrivena na krilnim pozicijama, s obzirom da je danas iz tabora Viola potvrđeno da će se ekipi pridružiti Kevin Mirallas (30), dok se očekuje i dolazak Marka Pjace.

Kevin Mirallas je odavno postao višak na Goodison Parku, a Belgijanac u Fiorentinu stiže prvobitno na posudbu iz Evertona, dok će italijanski klub potom imati opciju otkupa njegovog ugovora narednog ljeta.

"Fiorentina saopštava da je dobila sportska prava na Kevina Mirallasa iz Evertona koji dolazi na posudbu uz opciju otkupa ugovora", saopštili su danas iz Fiorentine.

Pretpostavlja se da je sa Mirallasom, koji je posljednju polusezonu proveo u Olympiacosu, dogovorena saradnja u trajanju od četiri godine, a u Fiorentini se uskoro očekuje i dolazak Juventusovog Marka Pjace. I Pjaca bi trebao stići prvo na posudbu, a potom bi njegov ugovor bio otkupljen za oko 20 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi