Fiorentina prejaka za Ferreiru, Dnipru minimalac

Europa liga, grupa E

Fiorentina prejaka za Ferreiru, Dnipru minimalac

Sastav Fiorentine, iako bez povrijeđenog Marija Gomeza, na svom je Artemio Franchi stadionu savladao ekipu portugalske Pacos Ferreire sa rezultatom 3:0.

 Ljubičasti iz Fircenze do prvog gola stigli su tek u 30. minuti susreta: Nakon dobro izvedenog kornera Rossija loptu je glavom na prvoj stativi zahvatio Rodriguez i pogodio za vodstvo domaćih od 1:0.

Do drugog gola sastav Fiorentine stigao je tek u drugom poluvremenu, u 67 minuti na asistenciju Valera pogodio je Matos. Sjajnu igru u večerašnjem susretu asistent kod prvog gola Giuseppe Rossi krunisao je pogotkom u 76. minuti susreta.

Drugi susret u ovoj grupi između rumunskog predstavnika Pandurija i ukrajinsko Dnipra okončan je minimalnom pobjedom gostiju a ključni trenutak susreta desio je u 38. minuti kada je za tri vrijedna boda pogodio Rotan.

Europa liga, grupa E, 1. kolo:
Fiorentina - Paços Ferreira 3:0 (Rodriguez 30, Matos 67, Rossi 76 / )
Pandurii – Dnipro 0:1 (Rotan 38)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.