Fiorentinu zanima Brazilac Luisao

Fiorentinu zanima Brazilac Luisao

Edmir Škorić

Iz Fiorentine su priznali kako ih zanima brazilski igrač odbrane i član Benfice, Luisao. Sportski direktor "viola" Pantaleo Corvino ističe da su u klubu spremi pregovarati sa portugalskim predstavnikom, te da je najviša cijena koju mogu izdvojiti 12 miliona eura.

Iako su na svojim službenim stranicama nedavno objavljivali informaciju kako ne žele dovesti igrača u zadnjoj liniji, sa Artemio Franchija tvrde da je jedan takav neophodan. Sportski direktor kluba Pantaleo Corvino priznao je da žele dovesti Luisaoa, igrača koji je s Brazilom osvojio Kup Konfederacije.

"Luisao nas zanima, ali kako bismo ga mogli dovesti moramo postići kompromis sa Benficom, a tu mora biti napravljena koncesija na obje strane. Još uvijek nismo napravili prijedlog, ali to će se uskoro desiti. Ne želimo doprijeti do 12 mil. eura, ali to je zadnja cijena koju bismo izdvojili za Luisaoa. Sve iznad toga nas ne zanima".

"Pričekat ćemo i vidjeti što će se dogoditi na tržištu. Ovo nije pregovor koji se mora odmah obaviti. Namjera nam je, svakako, dovesti igrača, no nećemo uraditi bilo kakvu ludost da ga angažujemo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.