Firmino se već uspio izjednačiti sa Stevenom Gerrardom

Brazilac sustigao legendu Liverpoola po broju golova u jednoj sezoni LP

Firmino se već uspio izjednačiti sa Stevenom Gerrardom

Liverpool je večeras gostovao na stadionu Dragao i pokazao da se ne šali. Redsi su u prvom susretu osmine finala Lige prvaka savladali Porto sa ubjedljivih 5:0, a jedan od strijelaca je bio i Roberto Firmino.

Firmino je u 69. minuti susreta krunisao sjajnu akciju Liverpoola i postigao četvrti gol svoje ekipe. Međutim, sjajni Brazilac se ovim golom izjednačio sa legendom Anfielda Stevenom Gerrardom.

Naime, njemu je ovo bio sedmi gol u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka, pa se tako izjednačio sa Gerrardom po broju golova u jednoj sezoni najeltnijeg klupskog takmičenja u Evropi kada su u pitanju fudbaleri Liverpoola.

S obzirom na večerašnji rezultat može se reći da su pred Liverpoolom još najmanje tri utakmice u Ligi prvaka, pa će Firmino imati dovoljno šansi da i prestigne legendarnog veznjaka Redsa.

Osim Firmina večeras su se u Portu u strijelce upisivali i Salah, ali i fantastični Sadio Mane koji je zabilježio hat-trick.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi