Oglasili se iz FK Alfa Modriča: Vrijeme je da kažemo dosta

Nakon jučerašnjeg incidenta protiv Laktaša

Oglasili se iz FK Alfa Modriča: Vrijeme je da kažemo dosta

E. Oštraković

Zanimljivo je jučer bilo na terenima Prve lige RS, a tu se posebno izdvaja utakmica koja je odigrana u Modriči.

Naime, Modriča je na toj utakmici na svom terenu dočekala ekipu Laktaša, a gosti su na ovom susretu upisali pobjedu od 3:2.

Zbog raznih dešavanja u toku i nakon utakmice iz FK Alfa Modriča odlučili su da se obrate saopštenjem za javnost.

"Naš kolektiv nema naviku da se oglašava nakon odigranih utakmica, ali zbog neistinitih navoda pojedinih medija od kojih ćemo tražiti javno izvinjenje, primorani smo da se obratimo javnosti. Naime u 39.minuti nakon što je naš Mahir Omerhodžić bio izvan terena, protivnički igrač ga udara i dolazi do naguravanja svih igrača na terenu. Nakon smirivanja strasti, isključeni su iz igre naš kapiten Stefan Pljevaljčić koji nije nikoga udario ni gurno kako to glavni sudija navodi u svom izvještaju (snimak ćemo takođe objaviti). Zatim je isključen Marko Đurić koji je učestvovao u naguravanju (opravdano isključen). Na kraju isključuje našeg predstavnika kluba koji je došao da smiruje strasti, a njega protivnički igrač gura (snimak situacije ćemo objaviti). Navijači i ljudi iz Laktaša su došli na stadion ,,Dr Milan Jelić" i navijali za svoj klub fer i sportski do izlaska sa terena naših igrača. Toliko smo pitoma sredina da niko nikome nije uputio nikakvu ružnu riječ. Zatim par navijača iz Laktaša upućuje razne psovke našim isključenim igračim i onda dolazi do verbalnog sukoba (fizičkog nije bilo kako to neki mediji prenose). Ne znamo kome je bitno da baci ljagu i lažno prenese viijest da se to dešavalo nakon što su Laktaši pobjedili i da naši navijači budu ocrnjeni? Od svih medija ćemo tražiti javno izvinjenje i demant svih vijesti koje su lažno prenijeli, a ukoliko to ne uradi dobiće poziv da sve to dokažu na sudu. Naš kolektiv konstantno ima pritiske i prozivke, ali vrijeme je da kažemo dosta! Svako ko je bio na jučerašnjoj utakmici zna šta se dešavalo. Našim sportskim prijateljima iz Laktaša čestitamo na pobjedi i želimo im sreću u nastavku. U narednom periodu ćemo objaviti sve sprone situacije sa utakmice i tražiti od sudijske komisije FSRS da oštro kazni onog ko je slučajno ili namjerno griješio", stoji u saopštenju FK Alfa Modriča.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Podsjetimo, već ranije se na svom Facebook nalogu oglasio golman Modriče, Marko Đurić.

"Kao akter današnjeg događaja imam potrebu da se obratim ukratko. Kao prvo, do današnjeg haosa i sukoba je došlo kada je gostujući kapiten poslije sudijskog zvižduka našeg igrača udario i poslao ga u langetu. Poslije toga je nastao haos i tučnjava, gdje smo moj saigrač i ja dobili crvene kartone, gdje su se čarke trebala stišati, po izlasku sa terena gostujući navijači nam j*bu mrtve majke u našem gradu. Kao djeci ovog kluba i grada naša reakcija poslije nije korektna, ali poslije krađe i svega emocije su bile prisutne i naboj. Pritom, dva nedosuđena penala i monstruozno suđenje dosta su utjecale na sve ovo danas, a Boga ima. Taj što je snimao ovo nadam se da je pogledao današnju utakmicu i čuo najprljavije psovke koje su nam bile izrečene tokom našeg izlaska sa terena", napisao je Marko Đurić.

Top Komentari

user1676238132
A kad ste osvojili premijer ligu tada niste tražili da je dosta krade i namještavanja! Kako se kaže dupli moral !!
0 0
jassony
Gura dodin mali Vlahtase u PL, zavrsit ce drugi a Krupa ce ponovo odustati pa ce brdzani Vlahtasi u PL a postepeno ce Borac potiskivat i ugasiti kad izmuzu sve iz njega
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi