Igrač i golman Modriče dobili crvene kartone, a zatim je uslijedio obračun na tribinama

Na jučerašnjoj utakmici

Igrač i golman Modriče dobili crvene kartone, a zatim je uslijedio obračun na tribinama

E. Oštraković

Jučer su odigrane utakmice 24. kola Prve lige RS, a nevjerovatne scene viđene su na utakmici koja je odigrana u Modriči.

Naime, Modriča je na toj utakmici na svom terenu dočekala ekipu Laktaša, a gosti su na ovom susretu upisali pobjedu od 3:2.

Dešavanja na terenu ostala su u sjeni tuče fudbalera dva tima koja se desila u samom finišu prvog poluvremena, ali to nije bio kraj.

Sve se prenijelo i na tribine, a scene koje su zatim viđene se ne pamte čak ni na terenima širom Bosne i Hercegovine.

Glavni sudija utakmice, Miroslav Bjelica iz Trnova nije dosudio prekršaj za ekipu Modriče, nakon jednog starta gostiju, a zatim je uslijedio pravi haos na terenu.

Na kraju je sudija pokazao čak četiri crvena kartona, od toga su bila tri za domaće i jedan za goste iz Laktaša.

Oglasi

U domaćem taboru crvene kartone dobili su službeni predstavnik, rezervni golman, te prvotimac Stefan Pljevaljčić.

Sa druge strane van terena morao je Nikola Babić koji je nešto ranije postigao gol za poravnanje rezultata u Modriči.

Neredi sa terena prenijeli su se na tribine. Naime, isključeni fudbaleri Modriče su došli na tribine te je došlo do obračuna sa gostujućim navijačima. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Uslijedilo je koškanje, a nakon svega se na svom Facebook nalogu oglasio golman Modriče, Marko Đurić.

"Kao akter današnjeg događaja imam potrebu da se obratim ukratko. Kao prvo, do današnjeg haosa i sukoba je došlo kada je gostujući kapiten poslije sudijskog zvižduka našeg igrača udario i poslao ga u langetu. Poslije toga je nastao haos i tučnjava, gdje smo moj saigrač i ja dobili crvene kartone, gdje su se čarke trebala stišati, po izlasku sa terena gostujući navijači nam j*bu mrtve majke u našem gradu. Kao djeci ovog kluba i grada naša reakcija poslije nije korektna, ali poslije krađe i svega emocije su bile prisutne i naboj. Pritom, dva nedosuđena penala i monstruozno suđenje dosta su utjecale na sve ovo danas, a Boga ima. Taj što je snimao ovo nadam se da je pogledao današnju utakmicu i čuo najprljavije psovke koje su nam bile izrečene tokom našeg izlaska sa terena", napisao je Marko Đurić.

Top Komentari

BiH_Suomi
Moraju laktasi igrat Premier ligu Bosne i Hercegovine haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi