FK Bjelopoljac - hit proljetnog dijela prvenstva Druge lige - Jug!
Iza nogometaša Bjelopoljca nekoliko je sjajnih nastupa u proljetnom dijelu prvenstva.

Novajlija u ligi snašao se sjajno

FK Bjelopoljac - hit proljetnog dijela prvenstva Druge lige - Jug!

FK Bjelopoljac bilježi odlične rezultate nakon zimske pauze. TIm iz Bijelog Polja kod Mostara ima četiri pobjede i dva remija u šest odigranih mečeva drugog dijela sezone u okviru Druge lige FBiH Jug.

U drugi dio sezone Bjelopoljac je ušao s desetog mjesta, a sada zauzima sedmo mjesto s 28 bodova. O kakvom se bodovnom napretku radi kada je riječ o ovom klubu, najbolje pokazuje podatak da je Bjelopoljac nakon 13 kola u prvom dijelu sezone imao 14 bodova, a da je isti broj bodova skupio u samo šest odigranih mečeva drugog dijela prvenstva.

Bjelopoljac je prošle sezone igrao Kantonalnu ligu HNK koju je pokorio a tome je dodao i titulu u Kupu Kantona, a igrači Bjelopoljca već u ovoj sezoni pokazuju da nisu prolaznici u Drugoj ligi - Jug.

Klub je tokom zimskog prijelaznog roka doveo nekoliko pojačanja među kojima se posebno ističu golman Benjamin Tipura i napadač Armin Abazović. 

Tipura je u prethodne dvije sezone boravio i FK Velež koji ga je posudio Bjelopoljcu. Svojim sjajnim obranama pomogao je klubu da ostvari sjajne rezultate a u klubu ističu da su njegove bravure najviše pomogle na teškim gostovanjima u Čitluku i Jablanici odakle su momci iz Bijelog Polja donijeli 6 bodova. Ovaj 22-godišnjak bio je jedan od junaka i u pobjedi protiv Slloge iz Uskoplja na domaćem terenu. 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Abazović je stigao upravo iz Sloge Uskoplje s reputacijom najboljeg strijelca ove lige a za Bjelopoljac je pogađao već tri puta u šest mečeva. S ukupno 16 golova dijeli prvo mjesto na ljestvici strijelaca s Jurom Glavinom iz Posušja. Osim Abazovića valja istaći i Fahrudina Fazlagića koji je u ovoj sezoni pogađao 10 puta za svoj tim. 

Pred Bjelopoljcem je predstojeći vikend još jedan težak meč a to je gostovanje kod četvrtoplasirane Rame. Susret se igra u nedjelju u 17h u Prozoru. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi