Preminuo legendarni Husnija Hune Fazlić

Za mnoge i najveća legenda FK Borac Banja Luka

Preminuo legendarni Husnija Hune Fazlić

S. Mlaćo
Jutros je stigla tužna vijest.

Preminuo je u 79. godini legendarni igrač FK Borac Banja Luka Husnija Hune Fazlić.

Potvrdio je to na društvenim mrežama njegov sin Adnan Fazlić.

“Dragi prijatelji jutros je moj dragi tata otišao na bolji svijet. Volim te tata zauvijek“, napisao je Adnan.

Mlađoj populaciji ime Husnije Fazlića ne znači mnogo, no oni stariji zasigurno znaju dosta toga o legendi banjalučkog Borca, neuništivom golgeteru te kasnije velikom treneru koji je u vitrine Borca spremio zasigurno najvrijedniji trofej ovog kluba, Kup Jugoslavije osvojen u svibnju 1988. godine.

Osim Borca nastupao je i za njemački Saarbrucken u kojem je igrao sa slavnim Felixom Magahtom. Fazlić je jednom prilikom izjavio i kako mu je nogomet važniji čak i od obitelji. „Šta bi bilo sa mnom i njima da nije bilo nogometa? Nogomet je moj život“ – rekao je tada popularni Husnija Fazlić.

Oglasi

Poslije karijere ostao je u nogometu. Bio je i skaut njemačkog Werdera, redovno je pratio utakmice u našoj zemlji, te komšiluku, ali i šire.

U razgovoru za SportSport.ba vođenom početkom 2019. Godine govorio je o nogometu ranije i sada.

„Promijenilo se jako sve. Imao sam čast da s Borcem kao drugoligašem osvojim Kup ondašnje države. To bi danas graničilo sa znanstvenom fantastikom. I u tom timu imao sam svojih osam igrača. Kada kažem svojih mislim na djecu iz FK Borac uz koju sam bio od samih njihovih početaka. I u finalu smo pobijedili moćnu Crvenu Zvezdu s Piksijem Stojkovićem. Mislim da ne pretjerujem ako kažem da je to ravno tome da danas neki klub iz BiH pobijedi Manchester United. Danas je sve žrtva potjere za rezultatom, klubovi nemaju ni hrabrosti ni vremena razvijati mlade igrače. Srećom, nemaju baš svi istu politiku, ali zabrinjavajuće je koliko odličnih mladih igrača propadne ne dobivši šansu, jer se na njihova mjesta dovode isluženi 30, 35-godišnjaci. Ne sviđa mi se kako se radi danas generalno. I kad klub postavi trenera s više instance mu se govori šta i kako da se radi pa oni iz straha rade po tim direktivama“, rekao je popularni Hune.

Husnija Fazlić: Fudbalski kralj i trenerski mag - Issuu

Dodao je da sve rjeđe idu u Banja Luku, da slabo prati sadašnji Borac i da je iz tog grada bukvalno istjeran.

"Imao sam tamo sve, prijatelje, život, sve. Više nemam jer su otišli, jer ih nema i iskren da budem i ne mislim da se vraćam, ja sam iz svoje Banjaluke istjeran i ja sam to poglavlje života nažalost završio“, razočarano je tada kazao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Husnija Hune Fazlić rođen je u Kozarcu 3. januara 1943. godine.

U ime redakcije portala SportSport.ba upućujemo iskrene riječi saučešća porodici Fazlić te poznanicima i prijateljima.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Ljudina, bio mi je trener u Berlinu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi