FK Borac nije izbačen iz Evrope, uskoro će se oglasiti klub

Dobili novčanu kaznu od UEFA-e

FK Borac nije izbačen iz Evrope, uskoro će se oglasiti klub · Saznajemo

E. Čaušević

UEFA je objavila jučer da je FK Borac novčano kažnjen sa 10.000 eura zbog kršenja pravila, a pojavile su se informacije da je bh. premijerligaš čak izbačen iz evropskih takmičenja. No, za SportSport.ba iz tog kluba je potvrđeno da to nisu tačne informacije.

UEFA je jučer objavila saopštenje u kojem je objavljena lista suspendovanih klubova koji nisu izmirili u zadatom roku svoje obaveze.

Na listi se našao i Borac koji je od strane UEFA-e kažnjen sa 10.000 eura, a počelo se špekulisati i da je bh. klub izbačen iz evropskih takmičenja.

No, kako smo uspjeli saznati iz banjalučkog kluba Borac nije izbačen iz evropskih takmičenja, te će se klub uskoro oglasiti zvaničnim saopštenjem po ovom pitanju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, UEFA je objavila jučer listu na kojoj se nalazi 11 klubova koji su kažnjeni zbog kršenja pravila.

Osim Banjlučana još su kažnjeni: Aris Thessaloniki FC (Grčka), FC Astana (Kazahstan), CFR 1907 Cluj (Rumunija), Floriana FC (Malta), Konyaspor (Turska), FC Kyzyl-Zhar SK Petropavlosk (Kazahstan), ŠD NK Olimpija Ljubljana (Slovenija), NK Osijek (Hrvatska), HNK Rijeka (Hrvatska) i Valmiera FC (Litvanija).

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gillewsky
Svi klubovi koji nisu izdvojeni u uefinom saopstenju su IZBACENI, dakle Borac je IZBACEN, prosto ko pasulj sto bi se reklo, pa vi pisite i varajte svoje navijace kako god hocete ali naredne 3 godine mozete igrati na lancu kraj ograde
4 0
Taceoni
Sad ide urota protiv nebeskog naroda tako nešto,mi sami protv svih itd
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi