Marinović najavio gostovanje Veležu, dvije stvari je dva puta podvukao
Trener Borca najavio meč protiv Veleža koji se igra u subotu.

Trener banjalučkog Borca

Marinović najavio gostovanje Veležu, dvije stvari je dva puta podvukao

E. Ganibegović

Derbi 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine definitivno će biti meč Veleža i Borca na stadionu Rođeni. On je na programu za dva dana, a najavio ga je trener gostiju, Vinko Marinović.

Bivši selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine dva puta je podvukao da će biti teška utakmice i da je Velež u dobroj formi, no prvo se dotakao prethodne utakmice svog tima.

Nakon što je s dva igrača više Borac ispao od prijedorskog Rudara u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine, banjalučki tim je na svom terenu u 20. kolu Premijer lige s 1:0 u, blago rečeno, kontroverznoj utakmici savladao Široki Brijeg s 1:0. 

"Poslije utakmice sa Širokim Brijegom i osvojena tri, za nas izuzetno bitna, boda, nastavljamo prvenstvo i nadam se da ćemo uspjeti da riješimo problem koji imamo s realizacijom", kazao je Marinović, pa dodao:

"Moramo da dajemo golove iz prilika koje kreiramo, a na prošloj utakmici smo imali veliki broj šansi i promašili. Dobro smo odigrali 60-70 minuta, kreirali smo mnoge prilike koje nismo iskoristili i nadam se da će od meča s Veležom to biti bolje."

Zatim se Marinović dotakao Veleža koji je proljetni dio sezone otvorio s tri pobjede bez primljenog gola uz pet golova nevjerovatnog Nermina Haskića:

Oglasi

"Čeka nas teška i neizvjesna utakmica. Velež je odlično otvorio proljetni dio sezone i ostvarili su tri pobjede u prvenstvu i Kupu. U dobroj su formi, a mi moramo da budemo jaki kao tim, da ih onemogućimo da kreiraju prilike za Haskića koji je, kao i cijela ekipa Veleža, u dobroj formi."

Inače, treba istaći da je nekoliko igrača Borca virozno i da su upitni za utakmicu protiv osvajača Kupa BiH iz prošle sezone, dok definitivno u protokolu neće biti Piščevića koji je suspendovan zbog akumuliranih žutih kartona.

Posljednji meč Veleža i Borca na stadionu Rođeni ostao je upamćen po incidentima za vrijeme i nakon utakmice, a kao epilog svega uslijedile su suspenzije za čelnike Veleža, oduzimanje bodova i pobjeda Borca službenim rezultatom 0:3.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S tim u vezi, jasno je da nas očekuje paklen duel s uzavrelim strastima. Navijači Veleža su sigurno željni pobjede protiv Banjalučana i trebali bi biti 12. igrač svog tima u subotu od 18:30.

Bolji na tabeli trenutno je Borac koji s 36 bodova na trećem mjestu, dok je Velež s devet bodova manje na dvije pozicije niže. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

siroki1991
Vama je jedino bitno ko ce vam suditi… i da se ne boji tunela i da ima brzo auto…
3 0
Ajax11
Vi idete samo tamo da izazovete incident -a Vico ce srediti opet 3 boda za zelenim stolom
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti