U Borcu optimizam pred Radnik

Maksimović vjeruje u tri boda

U Borcu optimizam pred Radnik

Samir Mlaćo

Nakon plasmana u polufinale Kupa BiH, u FK Borac se okreću meču Premijer lige protiv Radnika iz Bijeljine.

Svakako da je Borac favorit, no to Banjalučani moraju opravdati.

"Igramo na domaćem terenu i imamo imperativ pobjede obzirom na postavljene ciljeve. Ipak, sa druge strane nas očekuje jedna dobra ekipa, predvođena stručnjakom koji kroz karijeru gaji specifičan stil igre. Radnik je ekipa koja će sigurno da bude čvrsta, agresivna, a to su pokazali i prošle godine na Koševu, gdje su vodili do 90. minuta, ali na kraju izgubili. Radi se o timu koji teško gubi, protiv koje se teško stvaraju prilike, međutim vjerujem u nas i da ćemo opet odigrati dobru utakmicu, dobro istrčati, da ćemo biti raspoloženi i mislim da imamo dosta razloga za optimizam", rekao je trener Borca Marko Maksimović.

"Igramo protiv ekipe koja je dobro otvorila polusezonu, uz pozitivne rezultate. Moramo da shvatimo ovaj meč ozbiljno i maksimalno se fokusiramo na ono što nas čeka. Ako otvorimo meč kao što smo otvorili onaj protiv Širokog Brijega, mislim da neće biti problema i da ćemo ostvariti naš cilj, a to su tri boda", istakao je napadač Banjalučana Elvis Mehanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Borac – Radnik igra se u ponedjeljak na Gradskom stadionu u Banjaluci. Početak je u 19.05 sati

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

2323
A poznat i sudija ako ne daj Boze zatreba...smijurija vise od namjestanja..po svaku cjenu mora Borac u Evropu..i ti si trener..hahahabahaa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi