Borac u polufinalu Kupa: Povjerenje Maksimoviću i nepodilaženje masi se isplatilo
Arhiva - Maksimović, Vranješ i Zakarić u razgovoru prije utakmice

Borac u polufinalu Kupa: Povjerenje Maksimoviću i nepodilaženje masi se isplatilo · Komentar

A. Beganović

Mladi fudbalski stručnjak, Marko Maksimović, posljednjih par mjeseci vjerovatno će pokušati zaboraviti što prije.

Nakon što je izabran za šefa stručnog štaba FK Borac Maksimović je vjerovatno sijao od sreće. Klub u kojem je počeo karijeru, igrački stasao, dao mu je priliku da i na trenerskom mjestu pokaže koliko može i zna.

Ostvarenja sna, rekli bismo. Ali, nije se sve odvijalo onako kako je Maksimović zamišljao. Na pripremama Borac nije briljirao. Rezultati su izostali, a Vranješ i društvo su pripreme okončali bez pogotka.

Već tada je na pleća mladog Maksimovića prebačen veliki pritisak, koji je popustio nakon pobjede nad Olimpikom, ali nekoliko dana kasnije nakon poraza od Veleža je postao još jači.

"Čaršija" ga je otpisala, pa i oni najvjerniji navijači Borca počeli su licitirati sa imenima njegovog nasljednika. Potez čelnika kluba da mladom stručnjaku u situaciji kada Borcu predstoji grčevita borba za izlazak na evropsku scenu, osuđen je i čekao se samo još jedan loš rezultat pa da se traži "sječa glava", a prije svega Maksimovićeva.

Međutim, čelni ljudi kluba, ali i Maksimović, su izdržali početne pritiske. Vjerovali su da će se "kolo sreće" okrenuti na njihovu stranu i ako je suditi po jučerašnjoj utakmici u Širokom Brijegu, napravili su dobar potez.

Oba pogotka na Pecari igrači su proslavili u zagrljaju šefa stručnog štaba što znači da je i njima stalo, a koliko je Maksimoviću pao kamen sa srca najbolje se može vidjeti iz njegove izjave.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Znali smo da ćemo poslije Veleža morati napraviti reakciju nakon očajnog izdanja. Poslije te utakmice sam obavio razgovor s ljudima koji vode klub i rekao sam im ako smatraju da trebam ići onda mogu da idem. Dobio sam povjerenje i to mi je dalo vjetar u leđa. Ovo je pobjeda za ljude koji su vjerovali u mene. Čestitam svima na prolasku u polufinale Kupa", rekao je Maksimović.

Povjerenje i nepodilaženje masi isplatili su se Borcu, no vremena za slavlje nema. Već za vikend pred Makismovićem i njegovim izabranicima je novi izazov. Svjestan je i Maksimović toga, ali sigurni smo da je mladi trener Borca sinoć nakon mnogo vremena mirnije spavao.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

garba
I kesiranje sudije
2 1
2323
Sudije su te pogurale majstore...Uprava podmazala...morate izaci u Evropu..naredio gazda
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi