Irfan Peljto dobio lošu ocjenu za suđenje na meču Velež - Borac

Radoslav Vukasović ga 'oborio'

Irfan Peljto dobio lošu ocjenu za suđenje na meču Velež - Borac

M. Šljivak

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto nije dobio prolaznu ocjenu za suđenje na meču Velež - Borac.

Kontrolor suđenja Radoslav Vukasović iz Trebinja dao je Peljti ocjenu 7.4 jer je po njegovom mišljenju, propustio dosuditi jedanaesterac za Borac nakon navodnog prekršaja nad Ziljkićem, te je propustio isključiti Dejana Bosančića zbog napucavanja lopte nakon sudijskog zvižduka.

Ipak, kako SportSport.ba saznaje, ova ocjena nije zvanična jer ona još uvijek nije potvrđena.

Komitet za sudije i suđenje će analizirati sudije i ocjenu i nakon toga će biti donijeta konačna odluka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako izgleda ocjenjivačka tablica za glavne sudije?

9.0 – 10 - Odlično suđenje u zahtjevnoj utakmici.
8.5 – 8.9 - Vrlo dobro. Ispravno donesena(e) važna(e) odluka(e) u prilično izazovnoj/izazovnoj utakmici.
8.3 – 8.4 - Dobro. Očekivana razina suđenja u normalnoj utakmici, uz poruku da taj sudija treba nastaviti na ovom nivou suđenja i u sljedećoj utakmici.
8.2 - Zadovoljavajuće suđenje. U slučaju kada se suđenje ocjenjuje „zadovoljavajućim“ potrebno je navesti manja područja koje treba poboljšati.
8.0 – 8.1 - Zadovoljavajuće. U slučaju kada se suđenje ocjenjuje „zadovoljavajućim“ potrebno je navesti važna područja za poboljšanje
7.9 - Za suđenje kada je sudija zaslužio ocjenu 8.3 ili više, ali je imao jednu bitnu sudijsku pogrešku (kaocrveni karton, kazneni udarac,...). Maksimalna ocjena je 7.9. Upisati u dodatnu kućicu ocjenu koju biste dodijelili da nije bilo bitne sudijske pogreške.
7.8 - Za suđenje kada bi sudija trebao dobiti 8.0, 8.1 ili 8.2 ali sa očitom sudijskom pogreškom (kao crveni karton, kazneni udarac,...). Maksimalna ocjena je 7.8. Upisati u dodatnu kućicu ocjenu koju biste dodijelili da nije bilo bitne sudijske pogreške.
7.5 – 7.7 - Ispod očekivanja / Loša kontrola / Značajna(e) tačka(e) za poboljšanje. Za suđenje kada sudija nije imao bitnu sudijsku pogrešku ali nije imao potpunu kontrolu nad
utakmicom i ima značajne tačke za poboljšanje.
7.0 – 7.4 - Ispod očekivanja sa lošom kontrolom tokom cijele utakmice, uključujući suđenje sa jednom bitnom pogreškom ili suđenje sa dvije ili više bitnih sudačkih pogrešaka (kao crveni karton, kazneni udarac,...) i eventualno drugih značajnih područja koja zahtijevaju poboljšanje.
6.0 – 6.9 - Neprihvatljivo suđenje je za nedopustivo suđenje sa bitnim sudijskim greškama, velika disciplinska nedosljednost i/ili bez kontrole nad utakmicom. Kada je dodijeljena ocjena niža od 7.0 Izvještaj Kontrolora suđenja mora biti proslijeđen Komisiji fudbalskih sudija sa detaljnim objašnjenjima.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

starmac
Pa ljudi moji ovo je smješno.Čovjek za ovakvo suđenje dobio lošu ocjenu.Ako je ovo suđenje bilo za lošu ocjenu onda je u Banja Luci trebao ići u Hag za ono suđenje.VICO je to sve namjestio.Koje si zlo BEGIĆU doveo.
33 4
Edin Merlin
Oborio ga ĆETALJ koji navija za Borac
30 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi