U Borcu svjesni kakav meč ih čeka u Mostaru, pričali su i o atmosferi

Derbi 20. kola igra se na stadionu Rođeni

U Borcu svjesni kakav meč ih čeka u Mostaru, pričali su i o atmosferi

Samir Mlaćo

FK Borac je na otvaranju sezone savladao Tuzlu City 2:1, te iskoristio remi Zrinjskog protiv Željezničara na Grbavici.

Sada je prednost Borca devet bodova i Banjalučani optimistični idu na megdan Veležu. Biće to sigurno pravi derbi pred ispunjenim tribinama stadiona Rođeni.

Velež je u samom vrhu tabele, tu želi i ostati te izboriti Evropu.

"Iza nas su dvije utakmice i mislim da idemo u dobrom ritmu u nastavku sezone. Idemo na megdan FK Velež s ciljem da slavimo pobjedu. Za mene je ovo prva utakmica na njihovom stadionu i čuo sam da je to jedna od najboljih atmosfera u Premier ligi. Veselim se tome i uvijek je lijepo igrati u takvom ambijentu.

Nadam se da ćemo biti još bolji na terenu nego u prethodne dvije utakmice i da ćemo doći do cilja", rekao je član Borca Jovan Nišić.

Oglasi

Svjestan je da ništa nije gotovo u borbi za prvaka.

"Imat ćemo puno borbi sa suparnicima za naslov i dobro je da je sve u našim rukama. Sve se pitamo i samo trebamo nastaviti igrati kao i prije jer tada neće biti potrebe gledati što drugi rade", dodao je Nišić.

Optimista je i Sebastian Herrera.

"Čeka nas neugodno gostovanje. Oni vole igrati nogomet, imaju sličan mentalitet kao mi. Neće biti lako, ali mi smo u formi i idemo korak po korak", između ostalih je kazao član Banjalučana.

Herrera je nedavno produžio saradnju sa Borcem i sigurno ćemo ga još dugo gledati u bh. premijerligašu, aktuelnom lideru na tabeli.

U tekućoj sezoni WWin lige Herrera je 21 utakmicu u svim takmičenjima za Borac i postigao jedan pogodak, upisao je i četiri asistencije.

Meč na stadionu Rođeni igra se od sutra od 16 sati, a glavni sudija je Luka Bilbija iz Prijedora. Pomoćnici su Damir Lazić (Brčko) i Emir Zahiragić (Sarajevo). Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Kontrolor suđenja je Husein Terzić iz Travnika.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
POVEDITE I BILIBIJU DA NEMORA SAM IĆI AUTOM,BIĆE MU OBIČAJ.PA JA!
0 0
PoliziaMerda1981
Čudi me pa nisu spomenuli paklenu atmosferu pod bijelim brijegom kada se skupi 500 ljudi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi