Upitan odlazak Borca na revanš: "Ne želimo da sudije određuju plasman, šta će tek raditi u subotu?"

Mnogo bure nakon prvog meča

Upitan odlazak Borca na revanš: "Ne želimo da sudije određuju plasman, šta će tek raditi u subotu?"

S. Mlaćo

Uzbudljivo je jučer bilo u Jelahu gdje su snage u okviru kvalifikacija za ulazak u Prvu ligu FBiH odmjerili Borac i Gradina Srebrenik.

Završilo je 1:1, a revanš se igra u subotu od 17:30 sati.

Domaći su razočarani suđenjem sudijske trojke koju je predvodio Benjamin Deljković iz Sarajeva i ne kriju to. Tvrde da je upitno da li će otputovati na revanš u Srebrenik.

Riječi hvale imaju za Gradinu, no smatraju da su žestoko oštećeni. Oglasili su se saopštenjem:

"Cijela utakmica je prošla u vrlo napetoj i neravnopravnoj borbi dvije ekipe, u kojoj smatramo (a za to imamo i video dokaze), da je glavni sudija Deljković oštetio našu ekipu u nekoliko spornih detalja, uticao na konačan rezultat utakmice, i time besramno pokrao ekipu Borca.

Uz puno poštovanje naših sportskih prijatelja iz Srebrenika ekipe OFK Gradina koji su juče odigrali zaista odličnu utakmicu i propustili nekoliko dobrih prilika za gol, smatramo da im je glavni sudija ipak poklonio jedanaesterac iz koje su postigli jedini pogodak, a što im je bilo dovoljno za bod i tako olakšalo uzvratnu utakmicu.

Oglasi

Osim neopravdano dosuđenog jedanaesterca za goste smatramo i da je glavni sudija sa namjerom oštetio našu ekipu ne dosuđujući najmanje jedan očigledan jedanaesterac kada je gostujući igrač na očigled svih na stadionu igrao rukom u svom jedanaestercu, a što sudija Deljković nije sankcionisao najstrožom kaznom, jedanaestercom.
Osim ovih spornih situacija sa kojima je sudija uticao na krajnji rezultat ove utakmice, smatramo da tokom cijele utakmice naša ekipa i ekipa Gradine nisu imali izjednačen sudijski kriterij što se tiče dosuđivanja prekršaja a posebno sankcionisanja žutim kartonom, jer je naša ekipa u jučerašnjoj utakmici dobila čak sedam žutih kartona, za razliku od gostiju koje sudija Deljković nije sankcionisao za iste ili teže prekršaje.

Ipak ono što nas je kao organizatore utakmice najviše zabrinulo je bilo više nego očito namjerno provociranje publike od strane glavnog sudije nesportskim i nekorektnim suđenjem na štetu domaće ekipe.
Nakon više od godinu dana zabrane posjete publike na tribinama, a uzimajući u obzir sve ono što su naši sugrađani kao i svi u državi proživjeli tokom ove pandemije, mislimo da je vrlo opasno po bezbjednost svih nas dopustiti ovako bezobzirno i bahato ponašanje sudija na utakmicama, i upravo zbog toga apelujemo na sve odgovorne da ovakvim sudijama strogo zabrani da dijele pravdu i ovakvim ponašanjem prouzroče eventualno veliku štetu za sve, zbog koje bi sport izgubio svoj smisao.

SLUŽBENA OBAVIJEST KLUBA FK BORAC JELAH! UPITAN ODLAZAK BORCA NA REVANŠ U SREBRENIK! U srijedu je odigrana utakmica...

Posted by FK "BORAC" JELAH on Thursday, June 10, 2021

Zbog svega ovog nabrojanog smatramo da je u srijedu naša ekipa nepravedno oštećena i pokradena od strane sudija na ovoj utakmici!

Uzimajući u obzir činjenicu da su nam kod kuće priredili ovakvu krađu zbog koje ne smijemo ni da zamislimo šta će da nam urade u subotu na gostovanju u Srebreniku, hitno ćemo održat sjednicu Upravnog odbora na kojom ćemo dobro razmisliti da li ćemo uopšte ići na uzvratnu utakmicu, jer mi fudbal igramo zbog sportskog nadmetanja a ne da bi nam ljudi u „crnom“ određivali sudbinu plasmana.
Utakmicu su sudili glavni sudija Deljković Benjamin iz Sarajeva, dok su njegovi pomoćnici bili Ćehaja Mirza iz Goražda i Redžović Edin iz Sarajeva. Četvrti sudija je bio Džemidžić Ernis iz Goražda, delegat je bio Drljević Mensud iz Goražda, posmatrač suđenja je bio Topić Jasmin iz Cazina", stoji u saopštenju FK Borac Jelah.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na ispitu se definitivno Komisije NS FBiH koje su pod lupom već par kola, s obzirom na veoma loše suđenje na pojedinim utakmicama Prve lige FBiH u samoj završnici sezone.

Kakvu ocjenu će sudijama dodijeliti posmatrač Topić iz Cazina ostaje nam da vidimo. 

Top Komentari

Brazuka
Bio sam jučer i gledao pljacku godine od strane deljkovica i cehaje iz Goražda. Kojim je azmir husic obećao lijepu nagradu. Gradina je toliko loša da su se momci morali brukati. Žalost
2 7
user1609866240
Gledao sam utakmicu, realno 2:5 trebalo biti! Gradina s pola snage napravila 5,6 dobrih šansi!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije