FK Borac nestao u pet minuta: HŠK Zrinjski ih potpuno razbio!

Iskoristili sve greške protivnika

FK Borac nestao u pet minuta: HŠK Zrinjski ih potpuno razbio!

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Zrinjski je u 6. kolu Premijer lige u zaista nevjerovatnom meču pobijedio banjalučki Borac rezultatom 4:0.

Većim dijelom prvog poluvremena nismo gledali previše lijepu utakmicu. Borac je stajao jako dobro na terenu i domaćem timu nije dopustio apsolutno ništa.

Oni su sa druge strane također rijetko prijetili, ali je sama završnica prvog poluvremena, donijela nešto bolji fudbal.

Vranješ je za goste prijetio sjajno glavom u 35. minuti, nije bio precizan, da bi mu istom mjerom na drugoj strani uzvratio Čurjurić.

Potom veliku šansu za Borac propušta Jakupović u 43. minuti meča. Bio je sam pred Brkićem, ali je loptu poslao preko gola, te se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Međutim, nakon samo pet minuta u nastavku Plemići su završili kompletan posao u ovom meču, a u periodu od 47. do 51. minute postigli su tri gola.

Vodstvo im je u 47. minuti nakon sjajne akcije Govedarice donio Ivan Lendrić, zatim je dvije minute kasnije Ivan Čurjurić pogodio za 2:0, a zatim je Šovšić pogodio za 3:0 nakon odlične akcije i asistencije Stojkića.

Borac se nakon tri brza gola malo uspio oporaviti i u 61. minuti su stvorili sjajnu šansu, ali Brkić zaustavlja udarac Jovanovića.

Potom je uzvratio Govedarica, ali je pogodio stativu, da bi se nakon toga domaći sastav malo povukao i prepustio je terensku nadmoć Borcu.

Imali su gosti nekoliko pokušaja prema golu, a pogodili su prečku i stativu. Ipak, nisu uspjeli da zatresu protivničku mrežu i doživjeli su poraz u Mostaru. Tačku na i je stavio Miljan Govedarica sjajnim golom u nadoknadi za 4:0.

Premijer liga BiH, 6. kolo:

Zrinjski - Borac 4:0 (Lendrić 47', Čurjurić 49', Šovšić 51', Govedarica 90+2')

HŠK Zrinjski: Brkić, Čurjurić, Šovšić, Barbarić, Stojkić, Lendrić, Jakovljević, Rustemović, Mandić, Kadušić, Govedarica.

FK Borac: Lučić, Radulović, Jovanović, Jakupović, Danilović, Ćosić, Milutinović, Čomor, Subić, Mirić, Vranješ.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dobojlija
Pa vise raje bude I na skokovima s Starog Mosta,zanimljivije je od ove nase lige
0 5
magistar
Čudna utakmica, jednom u 10 godina se dešava ovako nešto. Borac da je samo malo pritisnuo na početku drugog i ne dozvolio da se razmašu, rezultat je mogao biti i obrnut
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti