FK Borac protutnjao kroz Ugljevik, u derbiju dva Rudara dalje idu Kakanjci

Kup BiH 1/8 finala

FK Borac protutnjao kroz Ugljevik, u derbiju dva Rudara dalje idu Kakanjci

S. Grebović

Danas je u terminu od 15:30 minuta igrano šest utakmica 1/8 finala Kupa BiH, među kojima su i bili dueli u Ugljeviku između Zvijezde 09 i Borca, te u Prijedoru između Rudara i istoimene ekipe iz Kaknja.

Banjalučki Borac je sigurno, lako i vrlo uvjerljivo slavio protiv Zvijezde 09 u 1/8 finala Kupa BiH, bilo je na kraju visokih 6:0.

Izabranici Branislava Krunića su od prve minute nametnuli svoj tempo igre i pokazali svoj kvalitet. Golman domaćih je već u 20. minuti morao po loptu u svoju mrežu jer je sa 11 metara precizan bio Stojan Vranješ.

Kapiten Borca je u 31. i 34. postigao još dva gola i tako stigao do het trika za vrlo kratko vrijeme. Srđan Vujaklija je do kraja poluvremena postigao novi gol za Borac i tako riješio pitanje pobjednika u ovom duelu, ako ga je i bilo.

Isti igrač je početkom drugog poluvremena postigao novi gol, da bi za konačnih 6:0 pogodio Bojan Marković i tako zapečetio sudbinu domaćih u ovoj sezoni najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u našoj zemlji.

1/8 finala Kupa BiH: FK Zvijezda 09 - FK Borac 0:6

FK Zvijezda 09: Avramović, Mićunović, Ajković, Blagojević, Rakić, Marković, Tojčić, Matić, Živković, Benović, Parmaković.

FK Borac: Kutić, Volkov, Radulović, Crnov, Danilović, Čomor, Mirić, Vranješ, Janičić, Runić, Vujaklija.

U Prijedoru su dva Rudara odigrala svoj meč 1/8 finala Kupa, a nakon 90 minuta mreže su mirovale pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, gdje je kao pobjednik izašao Kakanjski Rudar sa 5:4.

Treba istaći i to da gosti iz Kaknja od 37. minute imaju igrača manje u polju, jer je isključenje zaradio Čulov.

1/8 finala Kupa BiH: FK Rudar Prijedor - FK Rudar Kakanj 0:0 (4:5 pen.)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Rudar Prijedor: Hamzabegović, Milović, Petrović, Pekija, Savanović, Burazor, Kalesić, Jaćimović, Pavlović, Mazić, Zekanović.

FK Rudar Kakanj: Karavdić, Goralija, Hrelja, Kovač M., Kovač F., Kobilica, Musić, Zukić, Čulov, Popović, Gačan.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zenicanin
bravo kakanjci
1 1
Mica
idige u oicku materinu velez opet gubite nikad proc media 8 u kupu sramota.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi