Borac obavio prozivku: Maksimović poziva na skromnost, tvrdi da će novo pravilo odgovarati prvaku

Banjalučani upalili motore

Borac obavio prozivku: Maksimović poziva na skromnost, tvrdi da će novo pravilo odgovarati prvaku

A. Čaušević

Prvak BiH, Borac iz Banja Luke, obavio je prozivku za novu sezonu. 

Banjalučani nisu imali previše vremena za predah nakon osvojene titule prvaka i već danas kreću s pripremama za novu sezonu.

Do prve zvanične utakmice ostalo je manje od mjesec dana kada će Borac igrati susret prvog pretkola Lige prvaka. Susret je na programu 6. ili 7. jula, a protivnik će biti poznat u ponedjeljak 15. juna.

"Kratak odmor je gotov, krećemo sa radom, sa velikim ambicijama. Osjećam istu odgovornost kao i zimus. Smatram ovo novim početkom, ali sa određenom dozom samopouzdanja. Svi treba da budemo skromni, a iz te skromnosti, koja nas je i dovela do šampionskog slavlja, da se pojačamo i budemo opet među glavnim kandidatima za osvajanje titule", rekao je trener Marko Maksimović koji će i naredne sezone s klupe predvoditi Velikana iz Platonove.

"Ne bih mnogo obećavao, ali nadam se da ćemo naredne godine u ovo vrijeme opet imati šta da slavimo", poručio je perspektivni stručnjak.

Na prozivci su se pojavili sljedeći fudbaleri: Dojan Pavlović, Luka Damjanović, Aleksandar Subić, Aleksandar Vojnović, Bojan Marković, Dejan Uzelac, Filip Račić, Dino Ćorić, Đorđe Ćosić, Jovo Lukić, Dejan Bosančić, Milan Šikanjić, Goran Zakarić, Dejan Javorac, Savo Šušić, Luka Bobić, Boro Erić, Branko Božić, David Vuković i Slobodan Vuk Vujmilović.

Oglasi

Pojedini fudbaleri su dobili nešto duži odmor i ekipi će se priključiti za nekoliko dana, dok su Almedin Ziljkić i Panagiotis Moraitis dobili dozvolu za duže odsustvo.

Borac su do sada pojaali Milan Vušurović te Nikola Ćetković, a u narednom periodu se očekuje niz novih igrača, prioritet će biti dovođenje kvalitetnog veznjaka.

Maksimović je istakao da Borac već ima nekoliko igrača mlađih od 21 godine te da pravilo o obaveznom igranju igrača tog uzrasta neće Banjalučanima praviti probleme.

"Bitno mi je da se ne žalimo na to pravilo. Nekom će ono donijeti dobro, nekom ne. Siguran sam da će nama to odgovarati. To je šansa za njih mlade, imaćemo ih osam do deset i smatram da će među njima biti bar dva do četiri kvalitetna igrača, koji će podizati nivo igre", kazao je Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac će do 18. juna trenirati u Banja Luci, pripreme će nastaviti u Sloveniji gdje su već dogovorena dva susreta i to protiv Nefthcija i Olimpije.

Iz prvaka BiH su istakli kako su igračima isplaćene sve plate, dok će premije za titulu prvaka BiH dobiti kada UEFA proslijedi novac zarađen od učešća u međunarodnim takmičenjima.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavac3110
Ima li Vico kakav uticaj na sudije u europskim takmicenjima??
13 4
Ende
Kreće spremanje za padanje u šesnaestercu, za udaranje protivnika u tunelu, za prijetnje sudijama ... Juriš junaciii
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi