Objavljujemo dokument iz UEFA-e koji je stigao na adresu Borca

Obavijestili ih o kazni

Objavljujemo dokument iz UEFA-e koji je stigao na adresu Borca

E. Čaušević

Iz FK Borac danas su demantovali navode da ih je UEFA izbacila iz evropskih takmičenja zbog kršenja pravila, te su iz banjalučkog kluba objasnili da su samo novčano kažnjeni, a SportSport.ba je došao do UEFA-inog dokumenta upućenom na adresu banjolučkog kluba.

UEFA je jučer objavila listu od 11 klubova koji su kažnjeni zbog kršenja određenih UEFA-inih pravila, a nekima od njih prijeti i suspenzija što se tiče evropskih takmičenja u narednim sezonama.

Također, pojavile su se špekulacije da je i Borac među klubovima koji je izbačen iz Evrope, ali iz banjalučkog kluba su zvaničnim saopštenjem demantovali te informacije, te su objasnili da su oni dobili samo novčanu kaznu.

"FK Borac nije izbačen iz evropskih takmičenja, a naš klub dobio je novčanu kaznu od UEFA-e u iznosu od 10.000 evra zbog određenih kašnjenja prilikom izmirenja finansijskih obaveza u sezoni 2022/23. Novčana kazna, jedina je koja pristigla u naš klub, koji, ponavljamo, nije izbačen iz evropskih takmičenja kako su to napisali, bez prethodne provjere, brojni ovdašnji mediji", navodni se, između ostalog, u saopštenju Borca.

SportSport.ba je došao u posjed odluke koju je UEFA poslala banjolučkom klubu i u istom se jasno navodi da je Borac novčano kažnjen, te se ne spominje nikakva suspenzija u evropskim takmičenjima za bh. premijerligaša.

Oglasi

Borac je kažnjen zbog dospjelih, a neizmirenih obaveza sa 15. oktobrom 2022. godine, te se radi o novčanoj kazni.

   UEFA na adresu FK Borac poslala zvaničnu odluku o novčanoj kazni za bh. premijerligaša.

U UEFA-inoj odluci koja je stigla na adresu banjolučkog kluba stoji da je Borac kažnjen sa 10.000 eura, te dodatnih 1.000 eura koje klub mora da plati zbog troškova monitoringa.

   Odluka UEFA-e o iznosu novčane kazne za FK Borac.

Također, UEFA je u svojoj odluci jasno navela da bh. klub ima pet dana roka od prijema ove odluke da uloži žalbu na ovu odluku, te ukoliko to ne urade odluka će se smatrati važećom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada odluka stupi na snagu i ukoliko Borac ne uloži žalbu u zadanom roku onda će se smatrati da se bh. klub odrekao prava na podnošenje žalbe Sudu sportske arbitraže (CAS), te je Borac obavezan da izmiri dugovanja ka UEFA-i.

   FK Borac ima pet dana roka za žalbu na odluku UEFA-e.

Iz Borca su poručili da od obaveza i odgovornosti prema UEFA-i nikada nisu bježali, te da se nisu dovodili nikada u situaciji da im se zabrani nastup u evropskim takmičenjima.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VrbaskaBanovina
Pucaju čirevi na klix.ba koji će sad da finansira UEFA zbog iznesenih laži. A tek će večeras krvarenja biti nakon pobjede nad podveležjem
0 5
Patrice77
Fk Vico se polahko gasi.. aferim
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti