Marinović odradio prvi trening sa FK Borac, odredio i pomoćnike
FOTO: FK Borac

Debitovat će protiv Zrinjskog u srijedu

Marinović odradio prvi trening sa FK Borac, odredio i pomoćnike

S. Mlaćo
Novi šef struke FK Borac je Vinko Marinović.

Marinović će naslijediti Nenada Lalatovića koji je nakon poraza od Leotara podnio ostavku.

Ista je prihvaćena, a Marinović će danas biti zvanično predstavljen.

Biće ovo njegov drugi angažmann na klupi Borca. Već je odradio prvi trening.

“Vinko Marinović je odlučio da mu saradnici u stručnom štabu budu Danimir Milkanović, Boris Raspudić, Čedomir Ćulum i Predrag Božić koji se nakon angažmana u beogradskom Partizanu vraćaju u redove Borca.

Vinko Marinović, već danas započinje drugi trenerski mandat u FK Borac, a u prvom je godinu dana proveo na klupi crveno-plavih, u periodu od 18. Ožujak 2014. godine do 25. Ožujak 2015. Godina godine.

Oglasi

Tokom trenerske karijere osvojio je dvije titule u Premijer ligi BiH, bio je i selektor mlade reprezentacije BiH“, stoji u objavi FK Borac.

Marinović je nakon Borca radio u HŠK Zrinjski kojeg je 2016. godine odveo do titule prvaka Bosne i Hercegovine, a nakon Plemića postao je selektor mlade reprezentacije.

Pored ovih timova i reprezentacije Marinović je radio još u Kozari iz Gradiške i Kolubari, te FK Sarajevo.

Borac je u dosadašnjih sedam utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine ostvario učinak od tri pobjede, jednog neriješenog rezultata i tri poraza i ima 10 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Debi će Marinović imati u srijedu u derbiju protiv Zrinjskog.

Borca će jurišati na tri boda koja bi mu puno značila za nastavak sezone.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Nigdje drugo i ne moze naci posao nakon sto je uz Picinu pomoc uradio ono sto je uradio prije dvije sezone. Samo u Picinoj prčiji
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi