FK Borac predstavio novog trenera: "Treći put i Bog pomaže"

Banjalučani loše krenuli u novu sezonu

FK Borac predstavio novog trenera: "Treći put i Bog pomaže"

S. Mlaćo
FK Borac danas je imenovao novog šefa struke. Nakon raskida sa Markom Maksimovićem, Banjalučani su se dali u potragu za novim trenerom, a saradnja je dogovorena sa Zoranom Milinkovićem.

Ugovor je potpisan na dvije godine.

“Najprije bih iskoristio priliku da Borcu, stručnom štabu na čelu sa Markom Maksimovićem, svim igračima, navijačima, ljudima iz kluba, od srca čestitam osvajanje prošlosezonske titule, zaista jedan sjajan rezultat. Nastupi u Evropi su sigurno ispunili srca svih Borčevih navijača. Dobiti priliku da vodite šampiona jedne zemlje nije beznačajna stvar. Ambicije su velike, vi dobro poznajete moju karijeru. Jesam trener sa visokim ambicijama, „takmičarac“ i jednostavno, poklopile su se ambicije. Zaista se radujem pozivu, velika mi je čast i vjerujem da mogu da odgovorim zahtjevima ovog puta u daleko boljim uslovima. Pomno sam pratio sve što se u protekle četiri godine dešavalo u klubu. Ekipa je kvalitetna, to su dokazali osvajanjem titule. Želim da kažem da su sami podigli ljestvicu visoko i biće sigurno zahtjevno odbranititi titulu, ali ne i nedostižno. Ovo je moj treći dolazak u Banjaluku i neka bude po onoj narodnoj – treći put i Bog pomaže“, rekao je Milinković.

Potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković zadovoljan je rješenjem na poziciji šefa struke.

“Ovim putem želim, prije svega, da se zahvalim Zoranu Milinkoviću i poželim dobrodošlicu u naš klub. Zoran je neko ko nije nepoznanica ovdje, dolazi po treći put. Kao što smo rekli prije dva dana, nakon rastanka sa Markom Maksimovićem, intenzivno smo krenuli u potragu za novim šefom stručnog štaba i prvi izbor je bio Milinković i relativno brzo smo se dogovorili oko svega. Ciljevi su jasno predočeni, kako novom šefu, tako i javnosti pred početak sezone i oni ostaju isti, a to je odbrana titule u BiH. Svi ćemo težiti ka tome i siguran sam da ćemo sa „Kizom“ u tome i uspjeti. Ugovor je potpisan na dvije godine, a Milinkoviću će u radu pomagati Čedomir Ćulum, Zoran Dragišić, Radovan Gajić i Predrag Božić, odnosno stručni štab koji je ostao u klubu nakon odlaska Marka Maksimovića. U narednih dan-dva će doći još jedan pomoćnik, po izboru novog šefa stručnog štaba“, istakao je Zeljković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Borčevoj klupi Milinković će debitovati 7. ili 8. avgusta, kada ekipa bude gostovala Posušju.

Borac nakon dva kola Premijer lige na svom kontu ima isto toliko bodova.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zgembic
Raspali se da bogda kao i genocidna tvorevina sto je pocela da se raspada, bagro smrdljiva.
26 5
rabodimis
Ote im dodik klub za vlastite i potrebe stranke.. XD Predade se Borac fasisti bez rijeci.. Pravi crnjak.. PS Mogao je dodik i babu stavit bar ko strucnog savjetnika.. Mescini jedino im ona u porodici nije predsjednik neceg.. XD
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi