FK Bosna Kalesija pregazio FK Sloga Tojšići u velikom derbiju
Bosna je nakon ove utakmice preuzela 11. mjesto sa 23 boda, dok Sloga ostaje na 15. poziciji sa 14 bodova.

Težak poraz gostiju iz Tojšića

FK Bosna Kalesija pregazio FK Sloga Tojšići u velikom derbiju

E. Oštraković, foto: E. Dindić

Danas je u Kalesiji odigran lokalni derbi između Bosne i Sloge iz Tojšića, u okviru 17. kola Druge lige Sjever. Utakmica je završena pobjedom domaćih od 4:0.

Bila je ovo utakmica u kojoj su domaći došli do zaslužene pobjede, koja je mogla biti i ubjedljivija.

Ipak, gosti su bolje otvorili utakmicu. Imali su nekoliko dobrih šansi, ali nisu mogli do vodstva. Domaći su sredinom prvog poluvremena preuzeli terensku inicijativu i došli do vodstva u 38. minuti preko Suljića koji je iskoristio dobar centaršut i glavom matirao gostujućeg golmana. Tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu domaći su krenuli još ozbiljnije, te su golovima u 62. i 65. minuti riješili pitanje pobjedika. Gol za 2:0 postigao je Suljić, a treći gol postigao je Alibašić. Nakon toga domaći su imali i penal, ali ga nisu uspjeli pretvoriti u pogodak. Ipak, uspjeli su domaći u 90. minuti doći do četvrtog gola, kada je jedan gostujući igrač nespretno reagovao i postigao autogol.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Bosna je nakon ove utakmice preuzela 11. mjesto sa 23 boda, dok Sloga ostaje na 15. poziciji sa 14 bodova.

Top Komentari

Prazina
U velikom derbiju??? Ahahahahahahaha
0 1
Shik
Pa dobro, bitno je dase nesto desava. Na zapadu nista novo....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi