Ibro Mahmutović: Trenutak ludila će na kraju presuditi, nadam se da ćemo ostvariti novu pobjedu
Trener Bosne iz Kalesije očekuje novu pobjedu svog tima ali i podcrtava da u ovakvim utakmicama uvijek (FOTO: Facebook)

Trener Bosne iz Kalesije pred nedeljni derbi sa komšijama iz Tojšića

Ibro Mahmutović: Trenutak ludila će na kraju presuditi, nadam se da ćemo ostvariti novu pobjedu

E. Dindić

Fudbaleri Bosne iz Kalesije odlično su krenuli u drugi dio sezone u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Ostvarena je pobjeda na teškomm gostovanju u Prokosovićima, te sa tri boda iz tog susreta bar na trenutak pobjegli su iz donjeg dijela tabele. 

Ta utakmica je već arhivirana, a u nedelju ih već očekuje nova utakmica ovaj put sa starim znalcima ekipom Sloge iz Tojšića. 

Trener Bosne iz Kalesije, Ibro Mahmutović istakao je da bez obzira što je njegov tim favorit u ovom susretu, u ovakvom derbiju lagano može da odluči trenutak inspiracije.

"Sada je to derbi začelja, ali nekada u neka ljepša vremena igrali smo utakmice koje su odlučivale dosta u gornjem dijelu tabele. Prije je bilo mnogo više navijača na tim utakmicama, ja se nadam da će se ta vremena vratiti, ali svakako da ova utakmica ima svoju težinu. Zadnju sedmicu, svi ljubitelji fudbala pričaju o ovome susretu, a ja se nadam da će sve da protekne u najboljem redu. Mi imamo trenutno bolji igrački kadar nego prošle sezone, popravile su se neke stvari te nadam se osvajanju nova tri boda u nedjelju.", rekao je Mahmutović te dodao:

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

"Koliko god utakmica u nedelju svima nama značila, mi u Bosni razmišljamo i o budućnosti. U trenutačnom rosteru našeg tima imamo više od pola mladih fudbalera, koji će u budućnosti predstavljati naš tim. Bosna ne smije da bude jedna utakmica, jedna sezona mora se dugoročno razmišljati ako želimo dobar rezultat. Moram i da se vratim na tekmu, u utakmicama Bosne i Sloge nije uvijek bolji pobjeđivao, ko je bio više nadahnut znao je da odnese bodove. Moramo dati sve od sebe za pobjedu, ali "trenutak ludila", partija nekog pojedinca će na kraju da presudi, a ja se nadam da ćemo na kraju slaviti mi", završio je Mahmutović.

Podsjetimo, utakmica između Bosne i Sloge na rasporedu je u nedelju sa početkom u 15:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi