Pismo sa jakim porukama dočekalo igrače Zvezde u svlačionici - Delije više nemaju strpljenja

Pred duel sa Radnikom

Pismo sa jakim porukama dočekalo igrače Zvezde u svlačionici - Delije više nemaju strpljenja

E. Škorić

Navijači Crvene zvezde, popularne Deliije, imali su poruku za fudbalere tog kluba neposredno prije utakmice sa Radnikom.

Aktuelni srpski prvak ne briljira u posljednje vrijeme, pa je izazvao revolt kod navijača. Prije duela koji se igra danas u 18 sati u okviru 14. kola Superlige Srbije, igrače je u svlačionici dočekalo "iznenađenje".

"Pišemo ovo da biste svi vi koji ne znate gdje ste došli i šta je za nas Crvena zvezda shvatili. Zbog grba koji danas nosite na dresu ljudi su gubili živote, ostavili svoju mladost na tribinama, kako na našem tako i na raznim drugim stadionima. Takođe, vi koji ste tu godinama morali bi da se sjetite svega iz prošlosti. Zbog ovih gore navedenih razloga, krajnje je vrijeme da shvatite koju težinu ima dres koji nosite, i da nije dovoljno da samo kažete da ste se trudili. Klub za koji igrate ima dušu.

Nije to neki lažni Mančester siti, koji misli da parama može sve da se kupi ili tamo neki vještački Lajpcig. Ovo je Zvezda! Zvezda je život! Zato danas pokušajte od početka, shvatite da ste dio velike priče, tradicije, da želimo da vas za 10 godina pamtimo kao majstore fudbala koji su podigli naš klub na još veći nivo! Izađite danas nja teren i budite dio nas, vjerujte nam, svidjet će vam se! Kad svi sumnjaju u tebe, ti izađi i pokaži im da griješe! Delije Sjever", stoji u poruci najvatrenijih pristalica crveno-bijelih.

Pred ovaj meč Zvezda je druga na tabeli sa 28 bodova i ima čak šest bodova manje od ljutog rivala Partizana.

Inače, prije dva dana navijači Zvezde upali su u svlačionicu igračima nakon kiksa protiv TSC-a.

Poslije tog meča su uslijedile brojne nemile scene, kada su navijači prozivali igrače i trenera, a zatim nakon toga upale u svlačionicu i držale ekipu dok im nisu održali predavanje o igrama i zalaganju, zbog čega se trener Bakhar nije pojavio na konferenciji za novinare.

„Prošlu utakmicu nisam bio na konferenciji, bili ste razočarani, imao sam razlog, navijači su željeli da razgovaraju sa mnom i igračima. Bilo je važno, iskreno. Poslije toga sam razgovarao sa upravom kluba. Nikada nisam bježao od odgovornosti i pitanja, preuzimam odgovornost. Razumijem da postoji mnogo pitanja, razumijem i da postoji pritisak, očekivanja rezultata.”, rekao je Bakhar.

Top Komentari

DamirT
Ja kluba i qurca. Dali bi guz.ice da budu taj "lazni" Manchester City.
3 1
omer
Koga je u BiH briga sta se desava u srbijanskom fudbalskom prvenstvu?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi