Kišna beogradska noć bila je poprilično duga za igrače FK Crvena zvezda

Niko se nije smio pobuniti

Kišna beogradska noć bila je poprilično duga za igrače FK Crvena zvezda

M. Šljivak

Fudbaleri Crvene zvezde doživjeli su novi poraz u Ligi prvaka. Ovog puta je bodove sa stadiona Rajko Mitić u Beogradu bodove odnijela ekipa RB Leipzig koja je slavila pobjedu rezultatom 2:1. Igrači su nakon ovog duela morali na 'raport' kod navijača gdje su ostali poprilično dugo po zaista žestokom pljusku, no niko se nije smio buniti.

Crvena zvezda protekle noći je doživjela treći poraz u Ligi prvaka ove sezone. Tri boda iz Beograda odnio je njemački RB Leipzig koji je slavio s 2:1.

Nije šampion Srbije pokazao previše u ovom meču. Gol su postigli u samom finišu i nisu imali vremena da potom ozbiljnije krenu prema naprijed kako bi eventualno izvukli jedan bod.

Sudija Daniele Orsato je označio kraj meča nakon četiri minute nadoknade, ali tu nije bio kraj kišovite noći za igrače beogradskog tima koji su morali otići pred navijače.

Nisu vatreni navijači beogradskog tima zadovoljni igrama i rezultatima u posljednje vrijeme i to su konstantno isticali. Zato su sada odlučili da ponovo postroje igrače i sve je trajalo poprilično dugo.

Oglasi

Fudbaleri srbijanskog šampiona stali su pred sjevernu tribinu. Iako je bila teška kiša nisu se smjeli pobuniti, pa su ispratili pjesmu navijača koji su ih na taj način odlučili podržati.

Nije naravno ni igračima bilo svejedno stajati na kiši umorni i razočarani zbog još jednog poraza, no u ovom slučaju jednostavno nisu u poziciji da mogu reagovati i napraviti nešto.

Trećim porazom u grupnoj fazi takmičenja Crvena zvezda je ostala bez šansi za prolaz u nokaut fazu Lige prvaka i tamo su nakon svega četiri utakmice plasman ostvarili Manchester City i RB Leipzig.

Beogardski tim još uvijek ima dobru šansu da se plasira u Evropsku ligu, a dosta toga u ovom slučaju moglo bi se znati 28. novembra kada crveno-bijeli gostuju kod Young Boysa u Bernu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oba tima u dosadašnjem dijelu takmičenja osvojila su po bod i pobjednik tog meča definitivno će zauzeti treće mjesto s obzirom na to da je u Beogradu prvi međusobni duel završen rezultatom 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi