FK Famos sprema velike stvari, Prva liga FBiH jasan cilj: Tutun novi predsjednik, Memić trener
Tutun i Memić zvanično predstavljeni

Ambiciozna Uprava kluba ima visoke ciljeve u budućnosti

FK Famos sprema velike stvari, Prva liga FBiH jasan cilj: Tutun novi predsjednik, Memić trener

S. Mlaćo

Potpuna reorganizacija uslijedila je na zimskoj pauzi za FK Famos Hrasnica. Ovaj klub koji je poznat u našoj zemlji, ali i šire, te ima bogatu tradiciju, već naredne sezone želi igrati Prvu ligu FBiH.

Na najboljem je putu da to ostvari, trenutno ima osam bodova prednosti nad NK Natron Maglaj i želi igrati doigravanje za viši rang.

U Famosu ne kriju svoje ambicije, sve će učiniti da to ostvare, ali klub su odlučili dodatno pojačati u svim segmentima.

Klub je dobio novu Upravu koju čini sedam članova, veoma ambicioznih koji su ozbiljno ušli u cijelu priču, te se očekuje da Famos ubrzo postane jedna od najljepših sportskih priča u našoj zemlji.

Za predsjednik kluba je imenovan Mujo Tutun, a podrška Tutunu će  biti i Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, koji je poznat kao veliki zaljubljenik u sport, a gotovo redovno je podrška Famosu na prvenstvenim utakmicama, ali i na svaki drugi način.

Muzur je svjestan da se u Famosu rade ozbiljne stvari, a za šefa struke imenovan je iskusni stručnjak Almir Memić.

Memić je dugo godina radio u FK Željezničar, bio je i pomoćnik Amaru Osimu u FK Velež, a vodio je i NK Travnik, NK Metalleghe, te FK Goražde.

Memić dobro poznaje stanje u bh. nogometu i prihvatio je poziv čelnika svog nekadašnjeg kluba, svjestan da Famos ima bogatu tradiciju i historiju, ali sada i podršku koja garantuje uspjeh.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Iskusni stručnjak će uskoro obaviti i prozivku, Famos će se i igrački pojačati, te je jasno da njegovi rivali u Drugoj ligi Centar imaju minimalne šanse, ali najbolje mjerilo svakako će biti zeleni teren.

Drugi dio sezone Famos počinje domaćim susretom sa NK Ilijaš, a ukoliko bude prvoplasirani, igrat će doigravanje. Sve sluti da će Hrasnica dobiti federalnog prvoligaša, ali i pozitivnu sportsku priču koju će sigurno mnogi prepoznati i podržati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi