Famos potvrdio sjajnu jesen, Igman, Usoru i Ilijaš čeka teška zima

Druga liga FBiH - centar

Famos potvrdio sjajnu jesen, Igman, Usoru i Ilijaš čeka teška zima

H. Zilić

Fudbaleri u Drugoj ligi FBiH idu na zimsku pauzu, završen je jesnji dio takmičenja u svim grupama, a na proljeće kreću završne borbe za plasman u play-off za Prvu ligu FBiH, ali i za opstanak u federalnom drugoligaškom društvu.

Sjajnu jesen iza sebe u Drugoj ligi FBiH - skupina centar imala je ekipa Famosa iz Hrasnice.

Famos je za vikend u 15. kolu savladao Žepče golovima Cibre, Vladavića i Mulaosmanovića i tako zapečatio sjajnu jesen.

Tim iz Hrasnice lider je sa 39 osvojenih bodova i idu mirno na zimsku pauzu, imaju čak osam bodova više od drugoplasiranog Natrona, dok su po 29 bodova skupili Unis i Baton.

U utakmicama 15. kola za vikend bilo je dosta zanimljivih rezutlata, a bitne bodove u borbi za osptanak osvojio je ilidžanski Igman savladavši Ilijaš rezultatom 3:0. Strijelci za Igman bili su Bjelan, Cacan i Ligata.

Bosna Visoko je trubulentnu jesen okončala trijumfom protiv Batona 5:1, dvostruki strijelac je bio Hindija, a mrežu gostiju pogađali su Jusić, Kareem, Gačan, dok je za goste gol dao Omerbašić.

Oglasi

Visočka Bosna polusezonu zaršavava na devetoj poziciji sa 22 boda što je daleko od svih očekivanja koja su imali prije početka sezone.

U preostalim mečevima 15. kola, Unis i Natron su remizirali 0:0, Borac je u Jelahu bio bolji od Usore 4:2, Nemila je deklasirala Mošćanicu sa 6:1, Rudar je u Brezi remizirao sa Krivajom 1:1, dok je Kolina kao gost sa 1:2 bila bolja od Moševca.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Na začelju tabele pred zimsku pauzu nalaze se Igman i Usora sa deset osvojenih bodova, Ilijaš je osvojio devet bodova.

Proljetni dio u Drugoj ligi FBiH - centar trebao bi početi sreidnom marta, tako da će klubovi između dvije polusezone imati skoro četiri mjeseca pauze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi