Nakon prekida meča, glavni sudac Avdibašić spriječio napad na sudinicu u Fojnici

Domaći uzeli crveni karton sudiji, pokušali se i obračunati

Nakon prekida meča, glavni sudac Avdibašić spriječio napad na sudinicu u Fojnici

S. Mlaćo
Teme:

U nedjelju je na rasporedu od 17:30 sati u Fojnici bila zakazana zaostala utakmica između Kantonalne lige SBK FK Fojnice i NK Bilalovac

Početak utakmice obilježilo je izuzetno nevrijeme i obilne padavine, koje su teren koji je bio fantastično spreman dovele u katastrofalnu situaciju. Mnoge lokve koje su predstavljale problem igračima, ali i sucima te utakmice.

Utakmica je bila pod velikim nabojem od prvog sudijskog zvižduka, iako je bila bez rezultatskog značaja, bar kada je tabela u pitanju.

U 16. minuti povela je domaća ekipa pogotkom Fejzića nakon ubacivanja.

Već u 25. minuti nakon dosuđenog prekšaja za gostujuću ekipu dolazi do naguravanja igrača nakon čega je glavni sudac Avdibašić izdvojio kapitena domaćina Hodžića i istom pokazao žuti karton. Hodžić je uhvativši sudiju za ruku po procjeni suca zaslužio i crveni karton, koji sudac nije mogao pokazati zbog toga što su ga igrači domaće ekipe spriječili u tome fizički. U tim trenucima odgurali su suca od svog kapitena, jedan od igrača je sudiji uzeo karton iz ruke. Nskon toga pojedini igrači su postupili korektno i vratili karton Avdibašiću, koji je ponovo pokušao da pokaže Hodžiću crveni karton što su opet fizički spriječili igrači FK Fojnica.

Glavni sudac je stavio asistente pod zaštitu i uputio se sa njima u službene prostorije gdje su odlučili da se utakmica neće nastaviti zbog bezbijednosti službenih lica.

Oglasi

Nakon toga kapiten domaćina Hodžić je nasilnički pokušao da uđe u službene prostorije, prilikom čega je fizički napao i pokušao udariti sudinicu Đelilbašić koja je bila u ulozi drugog asistenta, a tom prilikom nije dala Hodžiću da otvori vrata. Ispred kolegice postavio se glavni sudac Avdibašić, koji je zaštitio kolegicu Đelilbašić i spriječio fizički napad i porast incidenta.

Službena lica su se već jutros očitovala po tom pitanju, a o svemu će odlučivati i Disciplinske komisije NS SBK/KSB, koje bi slučajeve koji se dešavaju u posljednjem periodu trebali shvatiti veoma ozbiljno.

Avdibašić, Šehić i Đelilbašić istakli su da neće slučaj prijavljivati Policijskoj stanici Fojnica, ali svakako da se ovakva ponašanja trebaju kazniti i iskorijeniti sa sportskih terena.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga SBK:

NS SBK/KSB je i prošlo kolo imao još već incident kada je sudac Palalić nokautiran u Busovači, da li će doći do nekih promjena ostaje da vidimo.

U Savez su stigle i prijave protiv vodstva, pa je jasno da će biti burno u narednom periodu.

Top Komentari

Milos1312
Majko draga koliko ima ovakvih seljacina koji nista nisu izgubili u drustvu, a kamoli u sportu. Nema u kuci stvari pod kontrolom, pa dodje na utakmicu da se izivljava. Isto tako i na tribinama, neki znaju siru i uzu porodicu igracima, trenerima, sudijama, pa se sjede uz pivkanu na tribine/livadu pa se redom psuje i vrijedja. Seljakluk/neodgojenost/nepostovanje i na kraju krajeva sto najvise utice na to sve kada je neko nepismen i ne obrazovan.
5 0
Husrefbeg22
Ja kretena, napadaju zensku osobu!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi