Nevjerovatne scene sa bh. terena: Sudija nakon nokauta izgubio svijest, odvezen kolima Hitne pomoći

U Srednjobosanskom kantonu veoma uzbudljivo

Nevjerovatne scene sa bh. terena: Sudija nakon nokauta izgubio svijest, odvezen kolima Hitne pomoći

S. Mlaćo
Teme:

Nevjerovatne scene dolaze sa bh. terena.

Prvenstva se bliže kraju u niži ligama, a u Srednjobosanskom kantonu posebno je uzbudljivo.

Tako je bilo i u vikendu iza nas.

U sklopu Kantonalne lige SBK/KSB grupa A snage su odmjerili Lugovi i Brnjaci.

Gostima su bodovi bili potrebni kako bi stigli do titule prvaka, a susret je prekinut u 86. minuti u kada je fizički napadnut glavni sudija Amin Palalić iz Novog Travnika.

Domaći su imali mnogo zamjerki na suđenje, a nakon jedne gužve fizički je na sudiju Palalića nasrnuo trener domaće ekipe Fahrudin Čago. Zanimljivo da je nešto ranije do incidenta došlo i pred svlačionicama gdje su domaći predstavnici pokušali da uđu u prostorije za sudije, pa je drugo poluvrijeme nastavljeno tek kada su za to stvoreni uslovi.

Oglasi

Prekid u Busovači! Glavni sudac oboren na travu. Cijelu utakmicu sa svojim pomoćnicima navlačio je gostima u svakom...

Posted by Sportske vijesti on Sunday, May 30, 2021

Čago je u 37. minuti dobio i žuti karton, a sudija je na kraju morao biti odvezen kolima Hitne pomoći s obzirom da je izgubio svijest i prevezen je u bolnicu Dom zdravlja Busovača.

"Sudija nije mogao doći sebi nakon udarca bar sedam - osam minuta. Hitna pomoć ga je odvezla sa terena", tvrdi za SportSport.ba jedan od očevidaca događaja.

Zanimljivo da se na tribinama našla i publika, pa je delegat morao zatražiti da isti napuste stadion.

Zanimljiva će biti i reakcija čelnika NS SBK/KSB koji će morati brzo reagovati, iako je vidljivo da se cijeli slučaj pokušao zataškati kao i mnogi ranije, kada bi službena lica dobila kritike ukoliko bi ko saznao šta se dešavalo. Nogometa je ionako sve manje...

Oglasi

Nije ovo prvi put da se pod vodstvom ovog saveza na utakmicama dešavaju nevjerovatne stvari, a vrlo često se oči zatvaraju na probleme, što onda donosi i nove.

Ne tako davno na susretu na meču Elektrobosna i Nova Bila golman domaće ekipe Adnan Žilić fizički je nasrnuo na glavnu sutkinju Senidu Saldum iz Travnika, a onda i njenu prvu pomoćnicu Erminu Abdaković iz Nević Polja.

Nakon uvreda zbog jedne od odluka, Žilić se nije mogao zaustaviti, pa su u strahu za svoju bezbjednost mlade sutkinje odlučile da prekinu meč.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga SBK:

Saznajemo da je u NS SBK/KSB veoma burno. Spominju se i krivične prijave koje su stigle na adresu čelnika Saveza, a sve veće je i nezadovoljstvo klubova.

Promjena nema, ali ni reakcije iz Saveza koja je već odavno pod lupom javnosti.

Top Komentari

BlueBoys
Ubili bukvar u njemu.
4 0
Petraaa
Nije to način, krade se i u Europi samo se ti suci kazne drastično. Ako smo s balkana ne moramo bit i seljaci i čobanski se ponašati..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi