Meč koji će se pamtiti: Pogledajte tri jedanaesterca za domaći tim sa meča Goražde - Budućnost

Oglasili se iz Goražda, imali i zamjerku za sudiju, očekuje se reakcija Saveza

Meč koji će se pamtiti: Pogledajte tri jedanaesterca za domaći tim sa meča Goražde - Budućnost

Samir Mlaćo

Jedna od glavnih tema u bh. sportskoj javnosti za vikend svakako je bio meč 11. kola Prve lige FBiH između Goražda i Budućnosti.

Nije to bio susret koji je privukao veliki broj publike, tek 500-tinjak je stiglo na stadion Midhat Drljević, ali u centru pažnje našao se glavni sudija Emir Omerhodžić iz Sarajeva.

Omerhodžić je tri puta pokazivao na bijelu tačku, sva tri puta za domaće, a oni su uspjeli postići 'samo' jedan pogodak. Gostima je pokazao i jedan crveni karton, no ni to nije bilo dovoljno da Goražde upiše tri boda.

Banovićani su igrali hrabro do kraja i završilo je 1:1.

Sada je FK Goražde objavio sporne momente i svakako da će puno posla biti za Komisiju za suce i suđenje NS FBiH.

Kako nezvanično saznajemo, odgovorna službena lica Omerhodžiću "zamjeraju" treći jedanaesterac, no svakako da će sve biti jasnije kada u narednim dana, kada se očekuje sastanak Komisije za suce i suđenje, te njihovo javno obrazloženje svih situacija, a sve za dobrobit samog takmičenja, drugog po jačini u bh. nogometu.

Oglasi

Zanimljivo da su iz FK Goražde odlučili i sami kratko prokomentarisati cijelu situaciju, a zasmetalo im je, kako navode, "podizanje prašine u javnosti".

Obzirom da se nakon jučerašnje utakmice FK Goražde - FK Budućnost u javnosti digla prašina o dosuđenim jedanestercima za...

Posted by Fudbalski klub Goražde on Sunday, October 22, 2023

Svakako da se u ovom klubu, ali ni bilo kojem drugom, nikako ne trebaju baviti time da li je Omerhodžić "podigao prašinu" ili ne, jer nismo ni očekivali da u BiH postoji neki klub ili sportski radnik koji će otvoreno i iskreno reći o spornim momentima, posebno ako je to na štetu protivničkog kluba, dok su klubovi jako glasni kada smatraju da su oni oštećeni i pozivaju na razne "bitke", te tada navode da su oni prije svega "borci" za bolje sutra bh. nogometa.

Iz Goražda su čak imali zamjerku na Omerhodžića koji prema njihovom mišljenju nije dosudio igranje rukom protivničkog igrača, iako znaju da prema pravilniku takmičenja suđenje ne smiju javno komentarisati. Mladi sudija svakako nije zaslužio da se sve loše stvari u ligi 'slome na njemu', a iskreno se nadamo da će mu navedeni meč biti dobra lekcija za budućnost, bez obzira kakvu ocjenu da dobije za ovaj meč.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Treba istaći da je u kolu iza nas u Prvoj ligi FBiH bilo i nekoliko pohvala za suđenje, što je svakako pozitivna slika. Derbi Čelika i Slobode prošao je uz kvalitetno suđenje Armina Kukića iz Bugojna te njegovih pomoćnika Almira Hukića i Adnana Ibrahimovića, a isto je bilo u Olovu gdje se u duelu Stupčanice i Rudara na centru našao Benjamin Berbić iz Banovića.

U Prvoj ligi FBiH slijedi uzbudljiva završnica prvog dijela sezone i nema sumnje da će i sudije biti pod lupom javnosti.

Top Komentari

juve10
Prvi i treći nisu bili. Ovaj četvrti je trebao svirati ali valjda zbog već tri dosudjena nije se usudio.
1 0
user1678173236
Svaki je vala cist penal
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti