Brković digao sidro: Lijep period iza mene, ali za nešto više treba...

Prema svemu sudeći ništa od titule prvaka

Brković digao sidro: Lijep period iza mene, ali za nešto više treba...

S. Mlaćo
FK Gornji Rahić posustaje u borbi za prvaka u Drugoj ligi Sjever. FK Seona je korak ispred svih i suvereno korača ka novoj tituli, a serija loših rezultata u nastavku sezone donijela je i promjene u FK Gornji Rahić.

Tako je klub odlučio napustiti šef struke Zoran Brković.

Brković je to i potvrdio za SportSport.ba te objasnio razloge odlaska.

"Nisam više trener FK Gornji Rahić i iskreno da kažem od početka nam se ambicije nekako nisu baš poklopile. Klub ima uslove za dobar rad  i imali smo jako dobar period, prošlu sezonu smo završili drugoplasirani na tabeli, ove polusezone isto tako, da bi u drugom dijelu imali nesto lošije rezultate. 

I treneri prije mene su radili jako dobar posao, ljudi u klubu se jako trude i mislim da je to sasvim dovoljno za ovaj rang takmičenja. Za nešto više treba još mnogo više stvari da se poreda... Kako god, lijep period, nešto novo za mene, jer kad imate igrače koji rade i kojima je fudbal sporedna stvar u životu morate dobro i da razmislite kako da odradite svoj posao i poredate stvari i u suštini morate da se prilagodite uslovima  i igračima sa kojima radite“, iskren je Brković koji je ambiciozno krenuo u trenerski posao.

Nastavit će se edukovati i kreće u nove izazove.

Oglasi

“Trenutno posjedujem 'A' trenersku licencu i sigurno da neću stati na tome. Usavršavanje i rad na sebi postoji oduvijek, još iz doba kada sam bio aktivan igrac. Svom bivšem klubu želim sve najbolje, sada se okrećem novim izazovima“, rekao je Brković za SportSport.ba.

FK Gornji Rahić je sada na osmom mjestu, ali sa samo tri boda zaostatka za drugoplasiranim Napredkom i Prilukom (37). Lider Seona ima 44 osvojena boda.

U narednom kolu, tačnije sutra, ovaj tim dočekuje NK Svatovac.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Kada je Brković u pitanju, on je kao nogometaš nastupao za Zvijezdu Gradačac, Čelik, Zrinjski, Radnik Bijeljinu, NK Metalleghe, HNK Orašje...

Prije FK Gornji Rahić vodio je sa klupe Jedinstvo iz Brčkog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi