FK Velež osvojio turnir "FK Velež - 14. februar"
Februarski turnir obnovljen nakon 31 godinu.

Obnovljeni turnir

FK Velež osvojio turnir "FK Velež - 14. februar"

O. Lekić, foto: Admin Čaušević

Juniori mostarskog Veleža osvajači su 29. tradicionalnog fudbalskog turnira "FK Velež - 14. februar". Ovaj turnir FK Velež je obnovio nakon 31 godinu.

Jučer je u Mostaru odigran turnir "FK Velež - 14. februar". U pitanju je turnir koji je obnovljen nakon 31 godine, a osim juniorske selekcije Veleža, nastupili su još isti dobni uzrasti Sarajeva, Željezničara i Sutjeske iz Nikšića.

U finalu je ekipa Veleža slavila protiv Željezničara rezultatom 4:1, a golove za Rođene su postigli Sadiković, Puce, Jogunović i Milak.

FEBRUARSKI TURNIR I Rođeni Šampioni U velikom finalu 29. Tradicionalnog fudbalskog turnira "FK Velež - 14. Februar" u...

Posted by FK Velež Mostar on Saturday, February 11, 2023

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Prvi turnir održan je 1965. godine na 20. godišnjicu oslobođenja Grada Mostara, a zadnji 1992. godine. Održavao se 28 godina zaredom a Velež je 14 puta bio pobjednik turnira.

Na njemu su učestvovali svi velikani bivšeg jugoslovenskog fudbala od Crvene Zvezde, Partizana, Dinama, Hajduka, podgoričke Budućnosti i drugi, ali i inostrani klubovi kao što su Sturm iz Graza, Rapid iz Beča, Luzern iz Švicarske, reprezentacija Poljske, Dinamo Bukurešt.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU,BRAVO ROĐENI
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi