Bešagić sjajno otvorio sezonu: Pohvale su motivacija, ali i dodatna odgovornost
Bešagić na jučerašnjem meču

Sjajnim pogotkom jučer odlučio derbi u Konjicu

Bešagić sjajno otvorio sezonu: Pohvale su motivacija, ali i dodatna odgovornost

S. Mlaćo
Nogometaši Igmana u jednom od derbija 5. kola Prve lige FBiH savladali su jučer BFK Simm Bau 2:1.

Sasvim očekivano gledali smo tvrd meč, a domaći su slavili potpuno zasluženo. Gosti nisu puno pokazali, stekao se utisak da su bili zadovoljni bodom, no snove im je sjajnim pogotkom srušio vezista Armin Bešagić.

Nakon sjajnog solo prodora Bešagić je savladao golmana Abdulahovića i dobio aplauze publike u Konjicu.

“Mislim da je s razlogom utakmica proglašena derbijem kola. Bila je veoma zahtjevna. Obje ekipe su pokazale kvalitet, mi smo ipak odigrali kvalitetnije i smirenije kada je bilo potrebno i došli do važnih bodova“, priča Bešagić za SportSport.ba.

Odlučiti derbi i postati junak svog tima poseban je osjećaj.

“Naravno da jeste. To je nešto posebno i to je dodatan izvor nove motivacije. Jučer sam to bio ja, sutra će neko drugi i tako to ide u fudbalu“.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Igman djeluje dosta organizovano, kako momčad na terenu, tako i klub organizacijski. Potvrđuju to i rezultati, odnosno liderska pozicija. Bešagić hvali atmosferu u svlačionici.

“Atmosfera je stvarno na zavidnom nivou kako u ekipi odnosno u svlačionici tako isto i u cijelome klubu. Ljudi u klubu se trude i uspijevaju da nam priušte sve potrebno za naš napredak i naše normalno funkcionisanje kao igrači i hvala im na tome”.

Igman je lider nakon pet kola, no pritiska na igrače nema.

“Idemo utakmicu po utakmicu. Cilj kluba je da bude u gornjem dijelu tabele, da budemo stabilni prvoligaši. Prvenstvo je tek počelo, vidjet ćemo kako će se stvari dalje odvijati”.

Po mnogima, Bešagić je ponajbolji vezni igrač Prve lige FBiH. Ovaj 22-godišnjak boravio je i u Akademiji FK Sarajevo,  nosio i dres Iskre, Metalleghea iz Jajca i bihaćkog Jedinstva. Gdje god da je nastupao, ostavio je sjajan utisak, kako na terenu, tako i van njega. Nije tajna da se povezivao tokom ljeta sa pojedinim premijerligašima.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Priznaje da mu brojne pohvale gode, te dodatno motivišu.

“Stvarno svima onima koji imaju lijepo mišljenje o meni zahvaljujem ovom prilikom. Naravno, to je dodatna motivacija ali i dodatna odgovornost. Ja se samo trudim da dajem sve od sebe, da budem što bolji, da ekipa ostvaruje što bolje rezultate, a vremenom će ako Bog da sve doći na svoje“, dodao je Bešagić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti