Musemić je vratio nadu svima u Konjicu, Igman 'pregazio' rivala na pripremama
FOTO: FK Igman Konjic

Sprema se i stadion, da li će Igman u svom gradu dočekati Željezničar?

Musemić je vratio nadu svima u Konjicu, Igman 'pregazio' rivala na pripremama

S. Mlaćo
U Konjicu vjeruju da će Igman i naredne sezone igrati u Premijer ligi naše zemlje. U ovom klubu su doveli nekoliko pojačanja, na trenersku klupu je stigao iskusni Husref Musemić, a jučer je upisana nova pobjeda.

U Konjicu vjeruju da će Igman i naredne sezone igrati u Premijer ligi naše zemlje. U ovom klubu su doveli nekoliko pojačanja, na trenersku klupu je stigao iskusni Husref Musemić, a jučer je upisana nova pobjeda.

Rival je bio federalni prvoligaš FK Rudar Kakanj, a završilo je čak 6:1.

Sa dva pogotka istakao se Amir Velić, a po jedan su dodali Amer Drljević, Mirsad Ramić, Damir Hrelja, dok su gosti jednom zatresli i vlastitu mrežu.

Podsjetimo, Igman je prije par dana savladao FK Velež sa 1:0. Tim iz Konjica sada pripreme nastavlja u Međugorju. Jučer je stadion u Konjicu na kojem se radi punom parom posjetila i delegacija FK Željezničar.

Plavi se spremaju u Konjicu, a upravo će ova dva tima odmjeriti snage u prvom kolu nastavka sezone. U Igmanu se nadaju da će to biti u Konjicu te da će stadion dobiti zeleno svjetlo NS BiH.

Oglasi

Predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar Edis Kovačević čija se ekipa već izvjesno vrijeme nalazi na pripremama u Konjicu danas je sa kolegama iz Kluba, te predstavnicima Fudbalskog kluba Igman obišao Gradski stadion i tom prilikom se, poželjevši Igmanu mnogo sreće u narednom periodu, zahvalio gradonačelniku Konjica Osmanu Ćatiću i predsjedniku Fudbalskog kluba Igman Konjic Đahidu Muratbegoviću, na toploj dobrodošlici u Konjic.

“Zahvaljujem se i našem Jasminu Badžaku i firmi Konjictrans. Mi se ovdje osjećamo kao kod kuće, vrlo smo sretni i zadovoljni i nadamo se da će ovo dugoročno postati baza FK Željezničar.

Kao delegacija Kluba obišli smo stadion i želimo našim sportskim prijateljima čestitati na ovoj obnovi, odnosno dovođenju stadiona u stanje da FK Igman može igrati svoje domaće utakmice pred domaćom publikom, što i zaslužuje.

Iz Konjica ćemo ponijeti sve lijepo i pozitivno kada se budemo vratili u Sarajevo. Konjic ima sve uslove za pripreme fudbalskih ekipa i želimo čestitati ovim ljudima na energiji, volji, želji i spremnosti da se ulaže u sport. Kao sportski radnici zahvalni smo svakom pojedincu koji je spreman da podrži sport.

🗣️ FK Željezničar: Hvala Gradu Konjicu i Fudbalskom klubu Igman! 🔵🤝🏻🔴 Predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar Edis...

Posted by FK Igman Konjic on Saturday, February 4, 2023
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Cijenimo to i zaista mogu reći da se radi o ljudima koji su zaljubljenici u sport i koji će Konjic učiniti atraktivnim na ovom planu. Sretni smo što smo tu i ne planiramo ići dalje” - kazao je Edis Kovačević, predsjednik FK Željezničar, koji je ovom prilikom poručio: “Svima u Konjicu želimo sav uspjeh.”

Igman je polusezonu okončao na posljednjem mjestu, dok je Željezničar četvrtoplasirani.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Ugledaj se majmune u te ljude iz Konjica kako rade a ne ti nesposobnjakovicu koji marku ne mozes u klub donjeti,trebao si samo i onu kravu direktoricu povesti da se i ona slika sa vama samo to vi znate i cekati navijace da vam pare donesu
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti