Musemićeva klapa se ne šali: U Konjicu je pao i Velež

Druga pobjeda Igmana u nekoliko dana

Musemićeva klapa se ne šali: U Konjicu je pao i Velež

A. Čaušević

U razmaku od nekoliko dana Igman iz Konjica je pobijedio dva rivala iz Premijer lige. Nakon Posušja pao i je Velež. Konačan rezultat glasio je 1:0. 

Iako je rezultata u prijateljskim mečevima zanemariv podatak svaka pobjeda itekako dobro dođe prvenstvno radi samopouzdanja igrača.

Igman će na proljeće imati samo jedan cilj, a to je izboriti opstanak. Zbog toga je na klupu dovede Husref Musemić kao i nekoliko provjerenih imena uključujući i Mersudina Ahmetovića.

Da se uvodna faza priprema Igmana odradila dosta ozbiljno pokazalaja je i utakmica protiv Veleža koju je tim iz Konjica dobio rezultatom 1:0.

U prvom poluvremenu duela igranom u Konjicu nešto više od igre su imali Rođeni, dok je u nastavku bio bolji domaćin.

Jedini gol na meču djelo je Mirsada Ramića koji je uspio matirati Bogdanića u 72. minuti. To je bio i konačan rezultat utakmice.

Oglasi

Igman je početkom sedmice sa 3:1 pobijedio Posušje pa zasigurno Musemić može biti zadovoljan s onim što pokazuju njegovi fudbaleri.

Veležu je ovo bio prvi poraz u pripremnom periodu. Rođene sada očekuje odlazak u Antaliju gdje će također odigrati tri pripremne utakmice.

Mostarci su do sada remizirali protiv Blagaja(1:1) te pobijedili Neretvanac iz Opuzena(7:0). Najozbiljnije utakmice ih svakako čekaju u Turskoj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, aktuelni osvajač Kupa BiH je dosta mijenjao tokom pauze, u ekipi je nekolicina novih lica od kojih su neki i dobili šansu danas pa će novom treneru Nedimu Jusubegoviću biti potrebno neko vrijeme da posloži karte.

Posljednje akvizicije Nedim Hadžić i Wallace Menezes dos Santos danas nisu nastupili. Raphael Lea'i, napadač sa Solomonskih ostrva je igrao od prve minute i tek se čeka konačna odluka o njegovom statusu. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F1F
Bravo Musemiću i bravo za Velež... Ovo je samo " zagrijavanje" te ne treba shvatiti preozbiljno ma šta god ko mislio ... Moj STAV!!! Moje mišljenje !!! A... Od utorka sam član i F K. Velež da se ZNA kao što sam član F.K. Željezničar te MOG F.K. Sarajevo!!! Nikom ništa nije jasno :-))... Lp i uživajte u životu
6 2
plemic
ode igman u europu ...
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti