Bolji gol u Bosni i Hercegovini odavno nije viđen: Čudo neviđeno Stefana Denkovića u Konjicu!

Fantastičan pogodak protiv Zvijezde 09

Bolji gol u Bosni i Hercegovini odavno nije viđen: Čudo neviđeno Stefana Denkovića u Konjicu!

Endin Čaušević

Fudbaleri Igmana jučer su pred svojim navijačima pobijedili Zvijezdu 09 sa 3:1 u meču 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a utakmicu je obilježio nevjerovatan pogodak Stefana Denkovića koji će obići region.

Igman je nakon serije loših rezultata uspio da dođe do druge uzastopne pobjede u prvenstvu, a s nova tri boda klub iz Igmana je pobjegao iz zone ispadanja.

Ekipa Edisa Mulalića jučer je na svom terenu sasvim zasluženo pobijedila Zvijezdu 09 koja u dosadašnjem dijelu sezone igra zaista ispod očekivanja, te je zakucana za dno tabele sa svega pet bodova iz 13 utakmica.

Igman je dobro počeo utakmicu i poveo je u 24. minuti kada je Darko Bodul pogodio za 1:0, ali samo četiri minute kasnije gosti su preko Karaklajića uspjeli da poravnaju na 1:1.

No, klub iz Konjica otišao je na poluvrijeme s prednošću. U centru pažnje našao se sjajni Mirsad Ramić koji je digao publiku na noge kada je u 42. minuti meča zabio pogodak za 2:1.

Oglasi

Međutim, detalj koji je obilježio utakmicu Igmana i Zvijezde 09 desio se u samom finišu, a na scenu je stupio Stefan Denković koji je ove sezone jedan od najvažnijih igrača Igmana što je demonstrirao i u ovoj utakmici.

Denković je u 80. minuti napravio dar-mar u odbrani Zvijezde 09 jer je sjajnim driblinzima prošao nekoliko defanzivaca, a onda je na oduševljenje svih na stadionu uspio da postigne pogodak za konačnih 3:1.

Spektakularan pogodak Denkovića na meču Igman - Zvijezda 09 POGLEDAJTE OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Majstorije poput ove iz Konjica ne viđamo tako često, a pogodak Denkovića je bez dileme jedan od najboljih koje smo imali priliku da vidimo otkako se igra Premijer liga.

Za ovog 32-godišnjeg igrača ovo je bio prvi pogodak u prvenstvu, te na kontu ima i jednu asistenciju. Denković je stigao u Igman u martu ove godine iz crnogorskog Dečića.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti