Još jedan efikasan meč u 13. kolu i velika pobjeda Igmana u borbi za opstanak

Domaćin siguran

Još jedan efikasan meč u 13. kolu i velika pobjeda Igmana u borbi za opstanak

Edmir Škorić

U drugoj utakmici 13. kola Premijer lige BiH snage su odmjerili Igman i Zvijezda 09, a duel u Konjicu pripao je domaćinu koji su slavili sa 3:1.

U Konjicu su se sastali timovi iz donjeg dijela tabele i ovo je bila jako važna utakmica za oba tima. Na kraju, domaćin je osvojio velika tri boda i upisao drugu uzastopnu pobjedu nakon što je u prošlom kolu savladao Željezničar, dok je Zvijezda 09 zakovana za dno sa samo pet bodova iz 13 mečeva.

Prvi pokušaj na meču imao je iskusni Bodul, koji je sa 25 metara pucao pored gola Zviijezde, a onda je Mešićev udarac sa 16 metara izblokiran. Nova šansa za Igman u 20. minuti, Ramićev udarac glavom brani golman gostiju.

Inicijativa Igmana isplatila se u 25. minuti. Bodul je pogodio udarcem sa 16 metara i donio zasluženo vodstvo domaćoj ekipi. Ipak, Zvijezda iz prve prave situacije dolazi do izjednačenja samo četiri minute kasnije. Bila je to dobra kontra gostiju, a pogodio je Karaklajić na asistenciju Godswilla.

Taj gol malo je poremetio domaće, no ipak do odlaska na pauzu uspjeli su ponovo doći do prednosti. Hebibović je dobro uposlio Ramića koji izlazi sam pred golmana gostiju i rutinski pogađa za 2:1 u 43. minuti.

U uvodu drugog dijela bez uzbuđenja, Igman je održavao prednost, a u 63. minuti mogao lako i do trećeg gola. Sipović je dobro šutirao glavom nakon ubačaja iz kornera, ali imali su gosti sreće pa je lopta otišla pored gola.

Oglasi

U posljednjih 25 minuta Zvijezda je zaigrala otvorenije, jer više nije imala šta da izgubi, dok je Igman vrebao iz kontri novu šansu kako bi zapečatio sudbinu gostiju.

I to se i dogodilo u 79. minuti, kada je domaćin došao do trećeg gola. Denković je uzeo loptu na svojoj polovini, fantastično prošao, na kraju zabio za slavlje domaće publike.

Tim je golom Igman potvrdio veliku pobjedu i sa manje pritiska ušao u samu završnicu duela. Ova pobjeda će izabranicima Edisa Mulalića jako dobro doći, ali i dalje je pred njima puno posla.

U narednom kolu će Igman gostovati ekipi Sloge u Modriči, dok će Zvijezda u još jednom derbiju donjeg dijela tabele ugostiti GOŠK uz nadu da će upisati tek drugu pobjedu u prvenstvu.

U prvoj utakmici kola GOŠK je sinoć teško poražen kod kuće od Veleža (0:4). Danas se sastaju još Željezničar i Sloga, a a preostali dueli su na programu sutra. Otvoriće se nedjelja duelom Širokog i Posušja na Pecari od 13 sati, u istom terminu igraće i Zrinjski te Tuzla City, a derbi i prava poslastica za kraj Sarajevo i Borac od 19:45 na Koševu.

Igman - Zvijezda 09 3:1

IGMAN: Ćeman, Bešagić, Hebibović, Bodul, Čubrilo, Sipović, Bojo, Đorić, Mešić, Buturović, Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZVIJEZDA 09: Damjanović, Ristanović, Tomanović, Raca, Veličković, Godswill, Karaklajić, Đorđević, Ponjević, Šapić, Vukoja.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1688650153
Ovo suđenje danas u Konjicu je bruka ,sramota ,krađa,lopovluk
0 1
user1688650153
Dobra atmosfera,majstor Bodul i tri igrača više Igmana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi