FK Klis oduševio navijače Veleža pred derbi protiv Borca

Kupili ulaznice

FK Klis oduševio navijače Veleža pred derbi protiv Borca

E. Čaušević

FK Velež u petak na svom terenu igra veliki derbi u okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv banjalučkog Borca.

Velež u proljetnom dijelu sezone pruža jako dobre partije i uspjeli su da se uključe u borbu za titulu. Mostarski klub je trenutno treći sa 51 bodom, ali ima samo dva boda u odnosu na Borac i Sarajevo.

Rođeni će u petak na svom stadion ugostiti upravo ekipu Borca i jasno je da nas u Mostaru očekuje dosta uzbuđenja.

Također, mostarski klub je objavio da su u ponedjeljak u prodaju puštene donatorske karte za ovu utakmicu. Iz Veleža su saopštili da je veći broj donatorskih ulaznica kupio i legendarni Meho Kodro što je oduševilo navijače ovog kluba.

Međutim, ovaj potez Rođenih odlučio je podržati i bh. niželigaš Klis iz Budurović Polja koji ima odličnu saradnju s Veležom.

Naime, Klis je prije sedam dana igrao revanš polufinala Kupa BiH na Veležovom stadionu protiv Borca. Za Klis je to bio historijski uspjeh, ali na kraju je Borac prošao u finale.

Oglasi

Iz Klisa su poručili tada da nikada neće zaboraviti potez čelnika Veleža koji su im dopustili da Borac ugoste na stadionu Rođeni. Klub iz Buturović Polja sada je odlučio bar na neki način da se zahvali.

Ovaj klub je na svojoj Facebook stranici objavio da su podržali Veležovu akciju donatorskih ulaznica za meč protiv Borca.

"Kolektiv FK Klis Buturović - Polje kupio je 50 donatorskih ulaznica FK Velež Mostar za derbi protiv FK Borac Banja Luka (petak u 20:00 sati)", saopštili su iz Klisa na Facebooku.

Kolektiv FK Klis Buturović - Polje kupio je 50 donatorskih ulaznica FK Velež Mostar za derbi protiv FK Borac Banja Luka...

Posted by FK Klis on Wednesday, April 28, 2021
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, iz Klisa su pred početak meča protiv Borca prošle srijede odlučili da se zahvale Veležu na svemu i direktoru ovog kluba Džemilu Šoši uručili su poseban poklon. Oni su kombinovali dresove Klisa i Veleža i napravili poseban poklon za Rođene koji je pred početak utakmice dobio Šoše.

Klis se na poseban način zahvalio Veležu što su dopustili da igraju na stadionu Rođeni

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Svaka čast.Ali je poznato da ljudi tog kraja gaja simpatije prema VELEŽU i prije.Tako da hvala ljudima Buturović polja i uvjek su dobro došli na ARENU ROĐENI.M.U.S.V.D.G
17 0
Dena33
Svaka čast Klisani !!
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti